Social

#spitale #sistem sanitar #control #audit #ministrul sanatatii

Toate spitalele din Romania vor fi controlate de Ministerul Sanatatii

Toate spitalele din Romania vor fi supuse unor audituri, pe baza carora se vor lua decizii care vor ajuta reforma din sistemul sanitar. Decizia figureaza in scrisoarea de intentie semnata de Guvernul Romaniei cu Fondul Monetar International, a anuntat, marti, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

In cadrul videoconferintei cu directorii de spitale, sefii de directii sanitare si de case de asigurari, ministrul a precizat ca in unitatile spitalicesti mari vor fi facute audituri financiare, iar in restul unitatilor vor fi audituri interne.

"Pe baza auditurilor, vom putea lua decizii. Vrem o reforma care sa schimbe din temelii comportamente, atitudini. Vom intensifica actiunile de control in toata tara. (...) O sa va rog sa dati dovada de transparenta, de modestie", este mesajul transmis de Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai anuntat ca managerii de spitale care vor acumula datorii timp de trei luni consecutive vor fi schimbati din functie, ministerul urmand sa elaboreze un act normativ care va reglementa acest lucru.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea