Social

# iritatii de la barbierit #barbierit #iritatii

Tips & tricks: cum sa previi iritatiile dupa barbierit

Barbieritul iti poate da batai de cap uneori, in special daca esti un barbat cu o piele sensibila care se irita usor. Cateodata, chiar daca adopti diferite strategii in incercarea de a te barbieri cat mai bine, se poate intampla ca pielea ta sa se irite, iar la cateva zile sa te confrunti si cu firele de par crescute sub piele. Acestea, pe langa faptul ca sunt inestetice, provoaca si disconfort. Iata ce poti face pentru a preveni iritatiile dupa barbierit.

1. Exfoliaza pielea

Exfolierea regulata poate face diferenta atunci cand vorbim despre sanatatea pielii atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor. Aceasta este recomandata inainte de barbierit pentru ca ajuta la eliminarea celulelor moarte si a impuritatilor de la suprafata pielii. De asemenea, exfolierea elibereaza porii, lucru care previne cresterea firelor de par sub piele.

Pentru un proces cat mai eficient de exfoliere a pielii, inainte de exfolierea propriu-zisa trebuie sa cureti foarte bine zona cu ajutorul unul gel de curatare pe care sa il aplici prin miscari circulare si lente. Odata ce pielea este curata si pregatita pentru exfoliere, poti sa folosesti fie produse exfoliante pe care le gasesti in comert, fie prepari tu un scrub. In cazul in care decizi sa folosesti un scrub facut de tine, poti sa folosesti ingrediente precum zatul de cafea, zahar brun sau malai, care au proprietati exfoliante.

2. Foloseste un aparat de ras de calitate

Exista cazuri in care firele de par din barba cresc in mai multe directii, lucru care ingreuneaza foarte mult barbieritul. In acest caz, un aparat de ras de calitate poate aduce rezultate semnificativ mai bune decat in cazul unui aparat de ras slab. Din acest motiv, este important sa folosesti un aparat de ras care se adapteaza la densitatea parului tau, urmareste conturul fetei si se misca circular in directia naturala a cresterii parului. Astfel, eviti iritarea pielii si cresterea firelor de par sub piele.

Fie ca preferi barbieritul uscat sau barbieritul umed, un aparat de ras de calitate, care foloseste cele mai noi tehnologii, va putea sa iti ofere experienta confortabila de care ai nevoie.

3. Aplica o lotiune hidratanta dupa barbierit

Un mod eficient de a-ti hidrata pielea dupa ras este folosirea unei lotiuni cu agenti activi de hidratare, care au un efect de calmare si regenerare a pielii, protejand-o in acelasi timp de factori externi daunatori. In alegerea unei astfel de lotiuni, evita produsele care contin parfumuri sau alcool deoarece acestea pot irita pielea si favorizeaza aparitia imperfectiunilor pe ten. In schimb, unul dintre ingredientele cele mai eficiente ale unei lotiuni hidratante este extractul de Aloe Vera, deoarece acesta hidrateaza pielea in profunzime, repara colagenul epidermei si are efect antiinflamator si antiseptic.

4. Evita sa te barbieresti zilnic

Pentru a mentine pielea sanatoasa, evita sa te barbieresti in fiecare zi. Cum exfolierea pielii nu este indicata mai mult de 2-3 ori pe saptamana pentru ca accentueaza sensibilitatea pielii, la fel ar trebui procedat si in cazul barbieritului. Ofera-i pielii tale timp de vindecare intre sesiunile de barbierit si contribuie la mentinerea unui ten sanatos, curat si fara iritatii.

Daca insa barba ta creste intr-un ritm alert si ai nevoie sa te barbieresti zilnic, achizitioneaza un aparat de ras performant, cu tehnologii avansate, care sa contribuie la mentinerea sanatatii pielii tale timp indelungat.

Barbieritul nu trebuie sa fie o povara, din contra, acest proces poate sa fie unul relaxant si revigorant atunci cand te folosesti de cateva trucuri care contribuie la sanatatea pielii tale. Exfolierea pielii, alegerea unui aparat de ras eficient si hidratarea dupa barbierit sunt cateva actiuni simple pe care le poti face pentru un barbierit rapid si eficient.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea