Social

#romania # plata facturi #studiu #iarna #facturi

STUDIU! Romanii se tem ca nu vor putea sa-si plateasca facturile in aceasta iarna, din cauza scumpirilor

Un studiu realizat de Reveal Marketing Research arata ca unul din doi romani se teme ca nu vor putea sa-si incalzeasca locuinta sau sa-si plateasca facturile in aceasta iarna. 

Studiul s-a desfasurat online, in perioada 19-24 octombrie 2022. La studiu au participat 1.003 persoane. 

Potrivit studiului 58% dintre romani, in special tinerii intre 25 si 34 de ani declara ca le va fi foarte greu sa achite facturile pentru utilitati la iarna, iar 50% sunt ingrijorati ca nu vor reusi sa-si incalzeasca deloc locuinta.

Pe de alta parte, 53% dintre romanii chestionati care beneficiaza de ajutorul pentru incalzire oferit de stat au declarat ca nu le ajunge pentru plata facturilor, arata studiul efectuat de Reveal Marketing Research.

Cum se pregatesc romanii pentru iarna si la ce cheltuieli renunta

Persoanele intervievate au declarat ca printre solutiile la care apeleaza pentru a face economii se numara reducerea consumului de produse neesentiale, economia la energie electrica si cumpararea de haine groase pe care sa le poate in casa. Mai mult, 32% dintre respondenti iau in calcul deconectarea de la serviciul public de termoficare.

O mare parte dintre cei intervievati au declarat ca au inceput deja sa faca economii si 55% sunt mai rezervati la cumpararea de produse. Alti 18% au declarat ca si-au reinnoit contractul cu furnizorul de energie sau gaze naturale pentru a plati mai putin si 13% chiar au schimbat furnizorul. Doar 22% dintre romani declara ca nu au luat pana in prezent masuri pentru a se pregati pentru iarna care urmeaza.

Dintre persoanele intervievate, doar 18% au declarat ca sunt optimiste ca se vor descurca sa treaca peste aceasta iarna. 43%, cei mai multi avand varsta cuprinsa intre 45 si 55 de ani, sunt pesimisti si cred ca vor avea parte de o iarna grea.

Referitor la solutiile pe care romanii le iau in calcul pentru sezonul rece, 48% declara ca vor reduce consumul de energie electrica, intr-o masura semnificativ mai mare barbatii (53%), dar mai ales persoanele peste 65 de ani (72%).

Pe de alta parte, 42% dintre romani sunt pregatiti sa se imbrace mai gros in casa, iar 29% vor opri incalzirea in camerele neutilizate si vor folosi apa la o temperatura mai scazuta.

Ajutorul oferit de stat, pentru incalzirea locuintelor, nu este suficient

17% dintre romani declara ca beneficiaza de ajutorul oferit de stat pentru incalzirea locuintei. Tinerii intre 18-24 de ani (24%) si persoanele peste 55 de ani (22%) beneficiaza intr-o masura mai mare de acesta.

Cei care beneficiaza de acest ajutor din partea statului il vad benefic intr-o masura foarte mica, doar 16% dintre acestia considerand ca acopera cheltuielile cu incalzirea intr-o masura mare. Peste jumatate dintre romani, indeosebi cei tineri – 18-24 ani (61%) si cei intre 45 si 55 de ani (73%), considera ca ajutorul pentru incalzirea locuintei oferit de stat nu este suficient.

SURSA: Reveal Marketing Research

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea