Social

STUDIU: Activitatea creierului nu se deterioreaza din cauza batranetii! Afla motivul recent descoperit

Activitatea cerebrala se deterioreaza cu timpul din cauza prea multor informatii acumulate pe parcursul vietii, si nu din cauza imbatranirii, asa cum se credea initial, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta germani de la Tubingen University.


In cadrul studiului, cercetatorii germani au folosit computerele pentru a reproduce anumite etape prin care trece memoria unui adult. Astfel, in fiecare zi creierului virtual i s-au administrat anumite cantitati de informatii.

Rezultatelele au fost unele surprinzatoare, deoarece s-a constatat ca, odata ce aceste dispozitive strangeau informatie din ce in mai mare, performantele lor erau din ce in mai scazute, la fel cum se intampla si in cazul persoanelor in varsta.

"Persoanele in varsta trebuie sa depuna mai mult efort pentru a invata, de exemplu, perechi de cuvinte care nu au legatura, deoarece, spre deosebire de tineri, ei stiu foarte multe lucruri despre cuvintele care nu au legatura", a explicat Harald Baayen, unul dintre cercetatorii care au lucrat la acest studiu.

Sursa foto: gossipgenie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea