Social

# record sumbru #agresiune #romania #barbati #femei #cuplu

Record sumbru in Romania! 1 din 4 femei, agresate de partener, cel putin o data in viata

 

Record sumbru in Romania. Una din patru femei au fost agresate de pertenerul de viata cel putin o data in viata.

Femeile din Romania raman, in continuare, tinta violentei domestice. Aceaste violente par sa nu ia sfarsit nici in momentul in care se obtine un ardin de restrictie. 

Potrivut unui raport ingrojorator, una din patru femei a fost agresata de partenerul de viata cel ptin o data.

Zeci de mii de femei reclama abuzurile la Politie. Doar in acest sfarsit de saptamana zeci de femei au apelat numarul de urgenta dupa ce au fost agresate de partenerii lor de viata. 

Statisticile Politiei sunt si mai ingrijoratoare. Acestea arata ca cel putin 40% dintre ordinele de protectie sunt incalcate. Aproape jumatatea dintre femeile care cer ajutor de la oamenii legii sunt cautate apoi de agrosorii care vor sa se razbune, iar in unele cazuri totul se sfarseste fie prin uciderea victimei de catre agresor, fie prin mutilarea acesteia pe viata.

Va reamintim ca puteti apela la numarul 0800 500 333 pentru semnalarea oricarui caz de violenta domestica, o linie telefonica nonstop, gratuita. 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea