Social

#basescu #voronin #romania #moldova #discurs #pozitie

Presedintele Basescu crede ca Voronin a vrut sa provoace Romania, incercand sa ridice "o cortina de fier pe Prut"

Presedintele Basescu iese cu o pozitie publica in cazul situatiei din Republica Moldova. Ieri seara, presedintele a precizat ca a pastrat tacerea pana acum pentru ca a vrut sa aiba o analiza cat mai completa a evenimentelor din tara vecina. Raspunsul sefului de stat roman a fost mai mult o acuzatie: presedintele Vladimir Voronin ca ar incerca sa ridice "o cortina de fier pe Prut".  

Traian Basescu a precizat ca nu a vrut sa raspunda declaratiilor omologului sau moldovean pentru ca “a raspunde peste gard presedintelui Voronin este exact jocul in care domnia sa ar fi vrut sa intre cu Romania”, a declarat Basescu, citat de Gandul. Raspunsul Romaniei la aceste declaratii a fost si va fi insa “un comportament european” si responsabil.  

Presedintele a precizat si faptul ca astazi va sustine un discurs in Parlament dedicat evenimentelor din Moldova si acuzatiilor pe care autoritatile de la Chisinau le-au adus la adresa tarii noastre.

In acest timp, in capitala Moldovei a inceput " saptamana patimilor electorale", dupa cum anunta Cotidianul. Autoritatile au oferit doar 24 de ore pentru renumararea voturilor, respectiv ziua de 15 aprilie. La renumarare vor participa toti cei 20.000 de membri ai sectiilor de votare de pe teritoriul tarii care vor fi asistati de observatori si membri ai partidelor politice, in acest timp opozitia acordand mai multa atentie verificarii listelor electorale, pe care se banuieste ca au fost trecuti drept activi peste 400.000 de moldoveni decedati.

Acest ultim aspect a fost intarit si de o declaratie a unui observator al alegerilor, care a fost citat de presa occidentala cu o declaratie in care spunea ca pe o adresa garsonierei unui prieten din Chisinau erau trecuti cinci alegatori fictivi, care votasera cu totii, cel mai probabil pentru comunisti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea