Social

# teste auto # permis 16 ani #permis conducere #permis auto

Permis auto de la 16 ani si in Romania! Esti de acord?

Adolescentii din Romania ar putea sa-si ia in curand carnetul de conducere de la 16 ani. Masura a fost propusa de un deputat si, daca va fi aprobata, atunci tinerii ar putea urca la volan cu doi ani mai devreme. 

Petru Movila, deputat PMP, considera ca adolescentii ar fi capabili sa conduca vehicule, in anumite conditii de siguranta. Astfel orice persoana apta din punct de vedere medical care a implinit 16 ani isi va putea lua permisul de conducere daca trece examenul de dobandire a acestuia. Ei vor fi supusi unei testari psihologice mai ample.

Odata trecut examenul, viitorii soferi vor putea conduce doar masini de pâna la 1.000 cmc, iar timp de un an nu vor putea urca singuri la volan, ci doar cu un insotitor care trebuie sa aiba o experienta de minimum cinci ani ca sofer. “In multe tari din Europa si in SUA adolescentii au acest drept. Nu vor conduce insa singuri, doar cu insotitor cu experienta care il va ajuta sa dobândeasca abilitatile necesare unui bun conducator auto”, a declarat initiatorul acestei propuneri pentru libertatea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea