Social

#nor de fum #nor #canada #sua #new york #romania #fum

Norul de fum care a facut ravagii in Canada si SUA, ajunge in Romania! Ce efecte are asupra oamenilor

Incendiile uriase de vegetatie din Canada au dus la formarea unui nor gros de fum care a acoperit tara, apoi s-a deplasat spre America, provocand ravagii in numeroase orase, printre care si in New York. Oamenii s-au trezit brusc intr-o ceata portocalie, prin care abia mai vedeau la cativa metri in fata.

Din cauza poluarii masive acestia au fost indemnati sa stea in casa, iar daca au nevoie sa iasa afara sa poarte masti de protectie pentru a nu inhala particulele de poluare.

Acum, norul de fum din Canada va ajunge in Romania. Norul a ajuns deja in Europa, in momentul de fata acoperind o mare parte din suprafata Frantei.

Cu toate acestea, meteorologii anunta ca norul nu va avea un impact asupra populaatiei, deoarece  se afla la o aaltitudine foarte mare si particulele poluante nu sunt la fel de abundente cum s-a intamplat in SUA.

Pentru a linisti populatia, directorul ANM Florinela Georgescu, a explicat intr-o interventie televizata care vor fi efectele acestui nor asupra populatiei Romaniei. 

"Asa cum indica modelele programului Comisiei Europene Copernicus, care monitorizeaza genul de emisii poluante, este foarte probabil ca la acele inaltimi foarte mari, la 4.000-5.000 metri inaltime, sa ajunga in cantitati insa extrem de mici, absolut neimportante in zona tarii noastre. Deci foarte posibil sa nu avem nici macar acele apusuri sau rasarituri mai spectaculoase, despre care iarasi se vorbea. Suntem foarte departe de sursa acestui transport de poluant.

Probabil ca este de interes doar pentru cercetatori, pentru ca este un fenomen deosebit si, pe de alta parte, cu siguranta ajuta pentru validarea modelelor numerice cu ajutorul carora monitorizam transport de poluant.

Va ajunge, va fi o curiozitate, sa spunem astfel, de interes pentru lumea stiintifica. Pentru pasionatii care vor sa urmareasca evolutia norului de fum le recomand, site-ul si produsele programului european Copernicus", a declarat Florinela Georgescu, director ANM, potrivit realitatea.net.

FOTO: nbcnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea