Politica

#sistem alarmare #alarmare poplatie #sirene #capitala

Nicusor Dan – Jumatate dintre sirenele de alarmare a populatiei nu functioneaza

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat ca doar jumatate dintre sirenele de instiintare/alarmare a populatiei sunt functionale in caz de urgenta. De asemenea, acesta a mai precizat ca doar doua dintre cele sase centrale de alarmare a populatiei sunt functionale, dintre care unul poate fi operat doar manual.

Sistemul de alarmare a populatiei din Bucuresti este compus din 300 de sirene si 6 centrale de alarmare. Edilul precizeaza ca sistemul "n-a mai avut parte de investitii semnificative de mai bine de 30 de ani". Prin urmare, municipalitatea a alocat 2,7 milioane de lei plus TVA pentru a reabilita si moderniza sistemele existente. 

" Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita si moderniza sistemul de instiintare/alarmare a populatiei Bucurestiului in caz de situatii de urgenta.

Precizez ca acest sistem, compus din 300 de sirene si 6 centrale de alarmare amplasate in sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investitii semnificative de mai bine de 30 de ani. Doar 155 de sirene si doua centrale sunt astazi functionale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual.

Obiectivul nostru e sa modernizam toate cele 300 de sirene, sa cumparam 10 centrale de alarmare noi, precum si mediile de comunicatie aferente (GSM, fibra optica, radio etc.). Vom face astfel un sistem modern, integrat si centralizat, care va putea fi actionat la nevoie apasând un singur buton.", a asigurat primarul Capitalei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din politica

Top

Cauta-ti perechea