Social

Musharraf, izolat de opozitia pakistaneza

Sefii partidelor din opozitia pakistaneza, Asif Ali Zardari , presedintele Partidului Poporului Pakistanez, si Nawaz Sharif, presedintele Ligii Musulmane a Pakistanului, au semnat duminica seara, la Bhurban, un acord pentru formarea unui guvern de coalitie. Drept urmare, ei au cerut presedintelui Pervez Musharraf sa convoace imediat parlamentul. „ PPP si PML-N decid sa for­meze impreuna un parteneriat de coalitie pentru un Pakistan democratic cu scopul de a aplica mandatul incredintat de poporul pakistanez fortelor democratice in cursul alegerilor din 18 februarie 2008", se arata in declaratia comuna a celor doua partide. Dupa infran­gerea suferita la urne, in 18 februarie, Pervez Musharraf ( foto ) a declarat in repetate randuri ca va accepta sa lucreze cu noua majoritate.

Amenintarea judecatorilor

Presedintele pakistanez si-a consultat ieri consilierii juridici pentru a discuta despre cerintele opozitiei. Principala doleanta care il deranjeaza pe Musharraf este revenirea in functie a judecatorilor care au fost dati afara de administratia prezidentiala, in timpul starii de urgenta. Seful statului a decretat starea de necesitate la 3 noiembrie 2007 si la o zi distanta a concediat peste 60 de judecatori, majoritatea membri ai Curtii Supreme de la Islamabad. Daca vor fi repusi in drepturi, judecatorii ar urma sa se pronunte asupra legalitatii recentei realegeri a sefului statului. Astfel, Pervez Musharraf ar putea fi inlaturat de la putere, „democratic", la noua ani dupa ce a preluat puterea in urma unei lovituri de stat militare. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea