Social

#pregatire razboi # medici romania #razboi #romania #spitale

Medicii din Romania se pregatesc de razboi. Raed Arafat a anuntat ce se intampla in spitale

 

Spitalele din Romania si medicii se pregatesc pentru a face fata ranitilor, in cazul unui razboi. Potrivit sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, Romania a inceput deja sa faca stocuri de materiale sanitare care sunt necesare pentru tratarea ranitilor, in cazul unui conflict.

“Daca UPU-rile sau daca in spitalele civile, in caz de conflict, vom primi pacienti, este normal. Toata Europa, toata lumea vede acest lucru, ca militarii, daca sunt raniti, vor ajunge la un moment in spitalele civile. Nicio tara n-are spitale militare cu toate specialitatile care sa acopere nevoia militarilor. Asa ca orice spital civil va ajunge in final sa primeasca, posibil, raniti, militari sau civili”, a spus seful DSU, potrivit realitatea.net.

La fel ca toate celelalte state membre NATO, Romania isi pregateste sistemele sanitare pentru a face fata in cazul unui razboi. In cazul in care va incepe un conflict militar, spitalele civile trebuie sa fie pregatite sa primeasca ranitii de pe front.

”Se lucreaza peste tot pentru pregatirea sistemelor sanitare din tarile membre NATO pentru a face fata unei eventuale situatii de conflict. Chiar daca toata lumea spune ca acest lucru este foarte putin probabil si ca nu trebuie sa ne speriem, da, asa este, dar a fi pregatit este un lucru obligatoriu. Si anul trecut, nu este niciun secret ca s-a tinut la NATO o intalnire a grupului intrunit de sanatate, care este un grup pe care am onoare sa-l coordonez de cativa ani”, a spus Arafat. 

Romania isi face, de asemenea, stocuri pentru protectie nucleara. Raed Arafat a declarat ca are acces la un proiect de 96,5 milioane de euro pentru a crea un stoc medical de detectie si de monitorizare pe partea chimica, biologica si radio-nucleara.

”Ca vin din alta tara, ca vin din tara, daca vin din cauza unui conflict sau vin din cauza unei catastrofe, oricum trebuie sa fim pregatiti. Deci pot sa spun ca mai avem inca, dar crestem, crestem la stocuri, la pregatire, la materiale sanitare. Recent am luat un proiect de 96,5 milioane euro pentru crearea unui stoc medical si de detectie si de monitorizare pe partea de chimic, biologic si radio-nuclear. Un stoc pe care noi il cream in Romania in numele Uniunii Europene si sunt alte tari similare noua care au luat astfel de sume ca sa faca aceleasi lucru. Astea toate cresc nivelul de pregatire”, a mai spus Arafat, potrivit sursei citate. 

Potrivit unei decizii luata saptamana trecuta in CSAT, toate unitatile medicale trebuie sa fie pregatite pentru un eventual razboi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea