Social

#obtinere cazier #cazier judiciar #cazier

Incepand de astazi, cazierul judiciar poate fi obtinut online. Cum poti intra in posesia lui

Cazierul judiciar va putea fi obtinut, incepand de astai, online. Eliberarea acestuia este gratuita si se face instant, a anuntat ministrul Digitalizarii, Sebastian Burduja.

 

Certificatul de digitalizare va putea fi descarcat de pe platforma Ghiseul.ro, acelasi site unde iti poti plati taxele, impozitele, amenzile sau alte servicii online.

Cazierul obtinut online se elibereeaza pe loc si are o valabilitate de 6 luni. Optiunea de a descarca cazierul online va scuti multe persoane de drumurile facute la sectiile locale de politie.

Doar cazierele curate pot fi eliberate

Momentan, din mediul online, vor putea fi descarcate doar cazierele care sunt curate. Persoanele care sunt inregistrate cu fapte penale vor mai avea de asteptat o vreme pentru a-si descarca online cazieul. In cazul acestora, deplasarea la institutiile specializate este inca singura modalitate de a obtine cazierul.

Cand ai nevoie de cazier judiciar

In trecut, cazierul era cerut de multi patroni in momentul angajarii. Cu toate acestea, in prezent, datorita protectiei datelor cu caracter personal, cazierul judiciar mai poate fi cerut la angajare doar atunci cand legislatia prevede acest lucru, de exemplu, in cazul functionarilor publici, a consilierilor juridici, a gestionarilor sau a personalului cu atributii de paza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea