Social

Grevistii de la Dacia pregatesc un nou miting de protest

Grevistii de Uzina Dacia au intrat in a treia saptamana de greva si anunta un nou miting , dupa cel care a avut loc la Mioveni in urma cu o saptamana. In acest timp conducerea societatii asteapta decizia tribunalului privind legalitatea grevei angajatilor.

Reprezentantii Sindicatului Automobile Dacia a trasmis in aceasta dimineata un comunicat de presa prin care solicita reprezentantilor partidului de guvernamint, in speta PNL sa se abtina de a mai face comentarii ostile referitoare la greva salariatilor de la Dacia. Ei cred ca aceste comentarii pot influenta decizia tribunalului privind legalitatea grevei, ceea ce ar afecta nu doar imaginea justitiei, ci si pe cea a tarii in plan international, mai ales in ce priveste respectarea drepturilor omului in Romania.

In acest week-end premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, in timpul unei vizite la Mehedinti, ca intelege dorinta grevistilor de a avea salarii mai mari, dar ca, in acelasi timp, intreprinderile isi permit sa acorde doar acele majorari de salarii care sa nu le pericliteze rezultatele economice si financiare.

Reprezentantii protestatarilor de la Dacia au anuntat ca joi, 10 aprilie va avea loc un al doilea miting de protest ,  la Pitesti, intre orele 10,00-14,00. La acest miting se pare ca si-au anuntat prezenta si reprezentanti ai sindicatelor din mai multe judete ale tarii, care isi vor manifesta astfel solidaritatea cu grevistii pitesteni.

Muncitorii de la Dacia se afla deja in a treia saptamana de greva si spera ca vor fi invitati la o noua runda de negocieri in care sa li se accepte cererile. Pe lista se afla 14 revendicari , printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe , si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

Pe de alta parte conducerea societatii spune ca nu va intra la negocieri cu sindicalistii pana cand acestia nu vor relua lucrul si asteapta decizia tribunalului privind legalitatea grevei, termenul fiind programat pentru 9 aprilie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea