Politica

#program crestere natalitate #crestere natalitate #gabriela firea #sarcini #romania

Gabriela Firea, a facut marele anunt. Prinele sarcini obtinute prin programul de crestere a natalitatii

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anuntat printr-o postare publicata pe Facebook ca s-au obtinut primele sarcini prin programul de crestere a natalitatii. De asemenea, aceasta a mentionat ca pana in prezent au fost depuse 14.000 de solicitari pentru obtinerea sprijinului financiar de catre familiile sau femeile care isi doresc un copil.

“Avem primele sarcini prin programul de crestere a natalitatii! Le felicitam pe proaspetele gravide si pe partenerii lor!! Puteti depune in continuare solicitari pentru decontarea a 15 000 de lei pentru FIV.

Suntem la zi cu inregistrarea dosarelor transmise din 5 decembrie 2022 si pana acum. Pana astazi sunt 14.000 de solicitari primite pentru obtinerea sprijinului.

Avem resurse financiare suficiente.

Toata echipa directiei Familie din minister depune eforturi pentru a analiza documentele trimise de dumneavoastra si pentru a va putea da, cat se poate de repede, informatii legate de stadiul dosarului, daca ati completat totul corect sau daca ati depus toate actele necesare.

Avem deja 3.800 de dosare declarate eligibile si peste 3.200 de contracte transmise pentru a fi semnate.

De asemenea, peste 2.000 de vouchere au fost comandate si majoritatea au ajuns sau sunt pe drum catre beneficiari.

Cuplurile infertile folosesc deja aceste vouchere. Pana acum, cele mai multe au cheltuit sumele in farmaciile inscrise in program pentru medicamentele necesare inceperii tratamentului.

Ma bucura numarul destul de mare de doamne care au realizat deja proceduri de embriontransfer si avem deja doamne care au ramas insarcinate. Le felicit pe toate si abia astept sa aflam noutati cand vor veni pe lume copiii mult doriti.

Din nefericire, avem si situatii in care procedura de fertilizare a fost incheiata fara succes si cuplurile au depus dosarul pentru inca o sansa. Putere si curaj in continuare, pentru ca asa cum am mai anuntat doamnele si cuplurile se pot inscrie de trei ori intr-un an pentru sprijinul de 15.000 de lei/procedura, daca medicul specialist indica acest lucru.

Va rog ca si in continuare sa cititi cu atentie informatiile de pe pagina Ministerului Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse. Urmati toti pasii din regulament, trimiteti toate documentele semnate, folositi adeverintele oficiale pe care le gasiti pe site si scrieti acolo unde trebuie “conform cu originalul”, pentru a nu risca sa pierdeti timp pretios pentru dumneavoastra.

Ma bucur foarte mult ca Programul National Social pentru Cresterea Natalitatii are succes si da roade”, este mesajul postat de Gabriela Firea pe Facebook.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din politica

Top

Cauta-ti perechea