Social

#somaj #functionari #agentii

Functionarii inca nu stiu care vor fi cei trimisi in somaj

Functionarii din cadrul agentiilor guvernamentale nu stiu inca care vor fi cei care vor fi trimisi in somaj. Desi a anuntat ca numarul acestor agentii se va injumatati, ceea ce ar putea insemna eliberarea a aproximativ 20000 de locuri de bugetari, premierul Emil Boc nu poate spune care vor fi institutiile care vor fi desfiintate .

In Guvern exista discutii si negocieri referitoare la reducerea structurilor de stat “in plus”, care consuma bugetul de stat. In ultimele zile, cei mai multi ministri s-au lasat convinsi sa taie din numarul agentiilor pe care le coordoneaza, multe cu aceleasi atributii, alti membri ai Cabinetului inca se gandesc ce sa reduca, dupa cum noteaza Realitatea TV. Lista finala a agentiilor care ar urma sa dispara din structura guvernamentala ar trebui sa fie gata miercuri.

O parte a ministrilor din Cabinetul Boc au anuntat deja la ce segmente vor renunta. Astfel, Ministerul Agriculturii va renunta la 20 de agentii, din cele 33 din subordine, la Ministerul Educatiei agentiile vor fi comasate, in timp ce Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii va ramane doar cu doua agentii mari – cea pentru Protectia Consumatorului si Oficiul de Stat pentru Inventii, restul urmand sa se transforme in directii sau sa fie comasate.

Alti ministri nu vor insa sa reduca din agentiile pe care le au in subordine. Exemple in acest sens sunt Elena Udrea, care a spus ca ministerul Turismului are cele mai mici cheltuieli din Guvern, dar si ministrul Sanatatii, care a spus ca institutia sa are personal putin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea