Social

#cutii de plastic #carton #plastic

Diferenta dintre cutiile de plastic si cutiile de carton

 

Plasticul si cartonul ocupa parti semnificative ale pietei de ambalaje si containere in comparatie cu alte materiale. Astfel, plasticul ocupa circa 38% din piata, iar ponderea cartonului/hartiei este de circa 36%. Ambele materiale sunt utilizate in mod activ pentru producerea diferitelor tipuri de ambalaje si containere si sunt utilizate pe scara larga in diverse industrii. Fiecare dintre materiale are caracteristici avantajoase care le determina alegerea pentru rezolvarea unei anumite probleme. Toti cei care se confrunta cu nevoia de a impacheta marfuri sau produse, mai devreme sau mai tarziu, au nevoie de cutii din carton sau plastic. Prin urmare, ar trebui sa stii care optiune este mai buna. Si pentru aceasta ar trebui sa stii care sunt principalele criterii de selectie.

Fiabilitate

Ambele materiale sunt aproape la egalitate, deoarece cartonul ondulat multistrat modern nu este inferior plasticului ca rezistenta si rigiditate. Cu toate acestea, plasticul este inca mai rezistent la sarcinile de impact si alte influente mecanice. De asemenea, este complet impermeabil. Nici cartonul ondulat cu mai multe straturi nu se uda repede, dar totusi se va uda.

Estetica

Tehnologiile moderne iti permit sa creezi pachete cu orice design. Si din acest punct de vedere, nu conteaza daca este plastic sau carton. Dar este de remarcat faptul ca, ambalajele din carton deschid o mare posibilitate de experimente cu imprimare si procesare post-tiparire. Este intotdeauna elegant, spectaculos si, in plus, ieftin. Acest lucru poate fi foarte util pentru publicitate si promovare. Dar plasticul este bun pentru ca este transparent. Desi efectul de transparenta poate fi obtinut si pe recipientele din carton, datorita ferestrelor cu folie.

Ecologie

Din punct de vedere al mediului, cartonul depaseste fara indoiala plasticul. In primul rand, este reciclabil. In al doilea rand, majoritatea cutiilor din carton ondulat sunt fabricate din materii prime reciclate. La fabricarea sa nu se folosesc substante toxice si nu emite nimic, nici macar atunci cand este aprins. Plasticul nu se poate lauda cu un astfel de succes.

Securitate

Securitatea se refera in principal la produse alimentare si chimice. Plasticul nu este complet inert si nu poate intra in contact cu anumite substante. In plus, nu este potrivit pentru produse fierbinti sau calde, deoarece poate elibera agenti cancerigeni atunci cand este incalzit. Pentru a face acest lucru, va trebui sa cauti tipuri speciale de plastic, care sunt mult mai scumpe. Cartonul ecologic ventilat prelungeste durata de valabilitate a produselor alimentare,inclusiv a legumelor, fructelor si ierburilor proaspete. In plus, condensul nu se acumuleaza in interior. Dar pentru marfurile refrigerate si congelate este mai bun plasticul, care nu se uda in timpul dezghetarii sau schimbarilor de temperatura.

Tendinte

Tendintele pentru ambalaje din carton afecteaza in primul rand popularitatea produsului in randul consumatorilor. Tendintele ecologice si grija pentru mediu sunt la moda acum, asa ca ambalajele din carton te cuceresc imediat si inspira mai multa incredere. In prezent, cartonul cu un design minimalist este relevant, asa ca nu trebuie sa cheltui multi bani pe imprimare si decor pentru ambalaje din carton. Concluzia este, cu cat mai natural, cu atat mai bine.

 

 

FOTO: maxpixel.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea