Social

#vaccin #gripa #deces #imbolnaviri #atentionare #epidemie

Cea mai grava epidemie de gripa din ultimii ani ar putea ajunge si in Romania

Romania ar putea fi invadata de o epidemie de gripa foarte grava in aproximativ doua saptamani, avertizeaza Centrul National de Referinta pentru Gripa. Un virus agresiv a afectat masiv populatia Statelor Unite Ale Americii si a patruns si in unele din state din Europa, unde cazurile de imbolnavire cresc alarmant.

In statele europene Franta, Elvetia, Olanda, Polonia, Suedia si in Rusia s-a emis deja cod rosu de epidemie gripala dupa inregistrarea unui numar foarte mare de bolnavi, majoritatea persoane care nu si-au facut vaccinul antigripal. Seful Centrului National de Referinta pentru Gripa, Viorel Alexandrescu, spune ca valul de imbolnaviri poate sa loveasca curand si populatia Romaniei:

"A inceput in Franta, in Olanda, sunt semne si in Rusia. Ne asteptam ca peste doua-trei saptamani sa creasca numarul de detectii de virusuri gripale si numarul de imbolnaviri", anunta Alexandrescu, citat de antena3.

In SUA, gripa a facut mii de victime in 41 de state, numarul de pacienti spitalizati depasind valoarea de 2000, cu 20 de copii decedati din cauza complicatiilor.

Ministerul Sanatatii a cumparat un milion de doze de vaccin pentru campania de vaccinare antigripala din aceasta iarna si indeamna populatia sa se imunizeze, epidemia de gripa care ne ameninta fiind cea mai grava din ultimii 10 ani.

Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea