Social

Candidatii ingrasa votul in ajun

Vasile Blaga alearga dupa voturile lui Negoita, Ludovic Orban da concerte pentru simpatizantii lui Blaga si Oprescu, Gusa merge pe bicicleta, Cristian Diaconescu nu face nimic.

Candidatii la Primaria Capitalei incearca sa ingrase porcul in ajunul alegerilor, adica sa apese pe „acceleratie“ pe finalul campaniei dupa o luna de non-combat mai mult sau mai putin recunoscut.

Sorin Oprescu, „candidatul independent“ provenit din PSD, nu si-a programat actiuni agresive, mizand in continuare pe campania door-to-door si mai putin pe participarea la emisiuni televizate. „Voi continua sa fac ceea ce am facut si pana acum: ma voi intalni cu bucurestenii mei“, a declarat Sorin Oprescu pentru Cotidianul. Astazi, doctorul va marca finalul de campanie printr-un concert in fata Academiei Militare.

Concurentul sau la voturile social democratilor, candidatul oficial al PSD, Cristian Diaconescu, nu are nici o strategie speciala pentru ultimele zile dinaintea alegerilor, asa cum n-a avut pe toata perioada campaniei.

Nici sefii PSD nu vad cam ce ar putea sa faca partidul pentru ca Diaconescu, clasat al patrulea in sondaje, sa dea lovitura intrand in turul doi. Seful de campanie a PSD, Miron Mitrea, a recunoscut sincer zilele trecute ca nu a pregatit nici o solutie pentru noaptea alegerilor, cand se va anunta ca Diaconescu nu prinde al doilea tur.

In schimb, Vasile Blaga ameninta cu o campanie dura. Aparitiile televizate ale lui Blaga vor primi o componenta politica mult mai accentuata, iar actiunile sale vor fi concentrate in sectorul 3, candidatul PD-L incercand sa atraga asupra sa popularitatea de care se bucura primarul Liviu Negoita .

Prezenta lui Vasile Blaga in sectorul 3, inclusiv ieri, nu a fost intamplatoare. Potrivit unor surse din conducerea PD-L, strategia este atragerea cat mai multor voturi de la cetatenii sectorului 3, condus in prezent de Liviu Negoita, seful campaniei lui Blaga.

„Negoita e cotat in prezent cu 70-80 la suta din voturi. Iar sectorul lui este sectorul cu cel mai mare numar de votanti si cu cea mai mare prezenta la vot. Deci este important ca voturile cetatenilor din sectorul 3 sa fie dublate: Negoita la sector, Blaga la Capitala“, ne-au explicat sursele. De altfel, pana acum, principalele actiuni publice ale lui Vasile Blaga s-au desfasurat in sectorul 3.

Incepand de la lansarea candidaturii organizate in parcul Titanii pana la actiunea de astazi sau prezentarea de luni a hartii solutiilor pentru Bucuresti, unde Blaga a explicat punctual modul in care vor fi rezolvate principalele probleme pe o harta imensa desfasurata in Parcul Alexandru Ioan Cuza , tot din sectorul 3.

Ultimele doua zile de campanie pentru candidatul PNL, Ludovic Orban, vor fi indreptate spre a atrage din voturile principalilor sai contracandidati : Blaga si Oprescu. Astfel, chiar ieri-seara a organizat un concert pentru pensionari cu solisti in voga ai anilor ’70-’80, iar maine un concert de muzica populara. „Ne adresam prin aceste concerte electoratului traditional al lui Oprescu si Blaga.

De aici trebuie sa mai scoatem voturi. Este cuvantul de ordine din ultimele doua zile de campanie“, ne-a declarat o sursa din stafful liberalului. Sursa citata ne-a mai precizat ca se asteapta joi sau vineri - din partea unei parti terte - la dezvaluiri-„bomba“ privind pe unul dintre contracandidatii lui Orban, dezvaluire care ar putea schimba pe ultima suta de metri raportul de forte al competitorilor.

Probabil ca dezvaluirea respectiva se referea la atacul pornit de al cincilea candidat, Cozmin Gusa, la adresa lui Sorin Oprescu, privind listele false cu semnaturi de sustinere depuse la BEC. Gusa a declansat atacul cu 3 zile inainte de alegeri ca strategie electorala personala, favorizandu-i insa, paradoxal, pe contracandidatii sai mai bine plasati in sondaje, Vasile Blaga si Ludovic Orban, deoarece el nu are practic nici o sansa sa intre in al doilea tur al alegerilor.

A doua strategie a lui Gusa pentru ultimele zile de campanie este mersul pe bicicleta prin Bucuresti, de dimineata pana seara.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea