Social

Basescu, taiat de pe lista invitatilor la petrecerea de un an

Sedinta Consiliului National de Coordonare al coalitiei, de ieri seara, se anunta destul de tensionata, in conditiile in care urmau sa se discute toate amendamentele la proiectul de lege privind statutul minoritatilor nationale. La finalul intalnirii liderilor Aliantei, purtatorul de cuvant, liberalul Eugen Nicolaescu , a declarat ca liberalii si democratii au stabilit organizarea unei manifestari pe data de 18 decembrie, pentru a marca un an de la preluarea guvernarii. La acest eveniment vor participa ministrii, secretarii de stat si aliati din teritoriu, insa liderii Aliantei nu s-au gandit sa-l invite si pe presedintele Traian Basescu. "Este vorba despre un an de guvernare. Guvernare inseamna guvern, nu presedintie", a comentat Nicolaescu.

Nicolaescu a sustinut, de asemenea, ca partidul sau ar fi acceptat propunerile democratilor privind eliminarea dreptului de veto al Consiliului National al Minoritatilor pe probleme ce tin de numirea sau destituirea unor persoane din structurile de invatamant locale, acest for putand sa dea doar un aviz consultativ. De asemenea, Nicolaescu a precizat ca membrii din conducerea Aliantei PNL-PD ar fi convenit asupra desfiintarii Consiliului Autonomiei Culturale ca institutie de sine-statatoare si trecerea lui in subordinea Consiliului pentru Combaterea Discriminarii . Intrebat daca udemeristii vor accepta modificari atat de drastice ale proiectului, Nicolaescu a ridicat din umeri si a spus ca ramane de vazut care va fi decizia conducerii coalitiei. Udemeristii amenintasera saptamana trecuta ca vor iesi de la guvernare in cazul in care proiectul statutului minoritatilor va fi amendat in sensul dorit de democrati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea