Social

#vreme ain weekend #vremea in bucuresti #avertizare meteo #viscol #vremea #starea vremii

ANM a extins alertele de vreme rea. Noi zone afectate de viscol, la final de saptamana. Ce se intampla in Bucuresti

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a extins atentionarile de vreme rea, pana sambata seara. Finalul de saptamana vine cu vant puternic si viscol in multe zone ale tarii. Iata care sunt zonele afectate de codul galben de vreme rea, dar si cum va fi vremea in Bucuresti. 

COD GALBEN de intensificari ale vantului si viscol 

In intervalul 26 ianuarie, ora 10:00 – 26 ianuarie, ora 22:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea ce vizeaza fenomene precum intensificari ale vantului in Moldova, local in Transilvania, Oltenia si Dobrogea; viscol in Carpatii Meridionali si de Curbura, indeosebi la altitudini de peste 1700 m.

“In Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei si sud-vestul Olteniei, vantul va avea intensificari cu rafale in general de 55...65 km/h.  

In Carpatii Meridionali si de Curbura, indeosebi la altitudini de peste 1700 m, vantul va avea intensificari cu rafale de 90...110 km/h, va fi viscol si vizibilitate redusa..”, avertizeaza ANM. 

COD GALBEN de intensificari ale vantului si viscol 

In intervalul 27 ianuarie, ora 05:00 – 27 ianuarie, ora 22:00 va fi in vigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului si viscol. Se vor inregistra intensificari ale vantului in Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei si sudul Banatului; viscol in Carpatii Occidentali, Meridionali si de Curbura, indeosebi la altitudini de peste 1700 m.

„In Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei si sudul Banatului, vantul va avea intensificari cu rafale in general de 55...65 km/h. In Transilvania vor fi intervale de timp in care va ninge viscolit.

In Carpatii Occidentali, Meridionali si de Curbura, indeosebi la altitudini de peste 1700 m, vantul va avea intensificari cu rafale de 90...110 km/h, va fi viscol si vizibilitate redusa.

Intensificari ale vantului vor mai fi si pe parcursul noptii de sambata spre duminica (27/28 ianuarie) in Carpatii Meridionali si de Curbura, cu viteze de 60…80 km/h”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 26 ianuarie, ora 10:00 – 27 ianuarie, ora 08:00, cerul va fi variabil, cu probabilitate mai ridicata pentru innorari si fulguieli in a doua parte a noptii. Vantul va sufla moderat la slab. Temperatura maxima se va situa in jurul a 9 grade, iar cea minima va fi de -7...-3 grade.

In intervalul 27 ianuarie, ora 08:00 – 27 ianuarie, ora 22:00, cerul va avea innorari si trecator se vor semnala precipitatii mixte, slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 4...6 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea