Social

#meteo romania # alerta meteo #cod galben de ploi #cod galben de vant #avertizare meteo

ALERTA METEO! Cod galben de ploi si vant! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de vreme rea pentru aceasta zi. Sunt vizate ploi torentiale si intensificari ale vantului ce pot depasi 100-110km/h. Iata care sunt zonele afectate, dar si cum va fi vremea in Capitala.

 

COD GALBEN de vant

In intervalul 9 martie, ora 10:00 – 9 martie, ora 22:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vant puternic si intensificari sustinute ale vantului, care afecteaza mai multe judete ale tarii, in special din zona nordica si de nord-vest.

„In Muntii Apuseni si local in Carpatii Orientali temporar vantul va avea intensificari cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depasi 100…110 km/h.

Nota: intensificari ale vantului vor fi si in restul tarii, local si temporar, cu viteze in general de 45...60 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN

In intervalul 9 martie, ora 12:00 – 9 martie, ora 22:00 intra in vigoare a atentionare de tip cod galben de ploi insemnate cantitativ. Acestea afecteaza 9 judete din vestul tarii. 

“In Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali vor fi ploi mai ales sub forma de aversa, ce vor favoriza topirea stratului de zapada. Cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restranse vor fi descarcari electrice.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Joi, 9 martie, in Bucuresti, vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data, astfel ca temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 19 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara, cand vor fi posibile ploi de scurta durata. Vantul va fi slab si moderat, cu intensificari mai ales in orele amiezii, cand se vor atinge viteze de 35...40 km/h.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea