INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sanatate

#masaj #uleiuri esentiale #inhalatii #aromaterapie #siropuri

Expertul Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina: Uleiuri esentiale recomandate in anotimpul rece

 

Uleiurile esentiale reprezinta un aliat de nadejde in lupta cu racelile, cu infectiile respiratorii (bacteriene sau virale) specifice anotimpului rece. Iata cum sa profiti de beneficiile lor!

 

 

Uleiurile esentiale se pot folosi sub forma de inhalatii, cu rol antiseptic, decongestionant si mucolitic la nivelul cailor respiratorii. Se adauga 3-4 picaturi de ulei intr-un vas ce contine 1 litru de apa clocotita si se inhaleaza timp de 10-15 minute. De asemenea, se pot adauga 4-5 picaturi de ulei in lampa de aromaterapie din incapere, avand rolul de a purifica aerul, de a distruge microbii din aerul inspirat, sau se pot adauga 5-6 picaturi de ulei in apa din baie, cu rol relaxant, decontracturant, antitermic. Se poate efectua si masaj cu un amestec de ulei vegetal si 3-4 picaturi de ulei esential.

Unele uleiuri esentiale se pot administra si intern, 3-4 picaturi de 2-3 ori/zi, timp de aproximativ 10-14 zile, cu rol antiseptic si antibiotic puternic: ulei de tea-tree, lavanda, menta, cimbru, cuisoare, scortisoara, lamai, sau intra in compozitia unor siropuri pentru copii cu rol de crestere a imunitatii, expectorante si mucolitice.

Indiferent de forma de utilizare, uleiurile esentiale sunt substante puternice, cu actiune rapida si intensa. Trebuie folosite strict la indicatiile unei persoane specialiste in aromoterapie.

Uleiul esential de eucalipt are proprietati excelente antiinflamatorii, antiseptice, decongestionante nazale, antibacteriene si antivirale. Este utilizat cu succes in caz de raceli, gripa, afectiuni bronsice si pulmonare, astm. Se fac inhalatii sau se adauga in apa de baie.

Gargara cu ulei de eucalipt si apa fierbinte este eficienta pentru tratarea afectiunilor respiratorii, a faringitelor si amigdalitelor.

De asemenea,se pot utiliza cateva picaturi pe asternut si pe perna, pentru un somn linistit si un nas desfundat.

Masajul cu ulei de eucalipt relaxeaza si decontractureaza musculatura. Se mai pot folosi in acest sens uleiul esential de pin sau arbore de ceai.

Uleiul esential de lavanda este folosit in lampa de aromaterapie pentru efectul sau dezinfectant si antiseptic asupra aerului din incapere. De asemenea, are efect de reducere a tensiunilor fizice si psihice, de calmare, de relaxare. In inhalatii, este util in caz de bronsite, guturai, sinuzita, faringite.

Uleiul esential din arbore de ceai are proprietati antiseptice si in acelasi timp stimuleaza imunitatea organismului.

Uleiul esential de menta, folosit in inhalatii, ajuta la scaderea febrei, trateaza migrenele si inlatura crampele musculare. Are efect antibiotic usor si efect expectorant si mucolitic.

Uleiul esential de scortisoara decongestioneaza caile respiratorii, usureaza respiratia, inlatura durerile de cap.

Uleiul esential de rozmarin are proprietatile antiseptice si decongestionante nazale. De asemenea, tonifica si revigoreaza.

Uleiul esential de brad si pin au actiune antiseptica si dezinfectanta puternica la nivelul cailor respiratorii, antivirala, bronhodilatatoare, fiind utile in caz de afectiuni ale aparatului respirator (faringita, traheita, bronsita). Administrarea se face intern sau sub forma de inhalatii, bai, masaj.

Atentie: trebuie folosite numai uleiuri esentiale naturale, de calitate!

Dr Ruxandra Constantina

medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie

Cabinet consultanta naturopata: drconstantinaruxandra.ro
Telefon: 0733.299.355.
med-as.ro

Telefon: 0219232

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea