Ingrediente:
- 1 pachet spaghete
- 500 g cocktail fructe de mare
- 6 rosii potrivite
- 100 ml vin alb
- 1 legatura patrunjel
- 1 ardei iute
- o lingura pasta de tomate
- 3-4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. Pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare pentru spaghete. Cand a dat in clocot, adauga spaghetele, lasa-le 8 minute si pune-le la scurs intr-o
strecuratoare. Curata rosiile de coaja si taie-le cubulete.
2. Pune intr-o tigaie mai mare uleiul la incins, adauga usturoiul doar putin zdrobit cu lama unui cutit si patrunjelul tocat marunt. Lasa un minut si adauga rosiile si ardeiul iute tocat. Intr-o alta tigaiepune vinul si da-l in clocot pentru a iesi alcoolul.
3. Lasa cateva minute rosiile sa fiarba pana se formeaza un sos, adauga vinul, pasta de tomate si 100 ml de apa. Condimenteaza cu sare si piper.
4. Pune fructele de mare pe care le-ai decongelat si spalat foarte bine in prealabil. Lasa pe foc 5-10 minute si pune pastele. Opreste focul, amesteca bine si repede cu ele la masa.
Mariana Robescu
Food editor Pap tot!
Citeste si