Litera Z

#prospect #medicament

Zenapax, concentratie pentru solutie perfuzabila

Prospect Zenapax, concentratie pentru solutie perfuzabila

Forma de prezentare:
Concentratie pentru solutie perfuzabila 5 mg/ml; cutie x 1 sau 3 fl. x 5 ml


Indicatii:
Profilaxia rejectiei acute de organ in transplantul renal alogen de novo, asociat cu un trat. cu imunosupresive, incluzand ciclosporina si glucocorticsizi, la pacientii care nu sunt hiperimunizati.


Doze si mod de administrare:
Adulti: 1 mg/kg. Concentratul se dilueaza in 50 ml solutie salina izotona si se adm. intravenos timp de 15 min. Initial, trebuie adm. in cele 24 h inainte de transplant. Dozele urmatoare trebuie adm. la intervale de 14 zile, pana la un total de 5 doze.


Contraindicatii
Hipersensibilitate. Sarcina si alaptare.


Atentionari:
Nu exista experienta privind utilizarea daclizumabului la pacientii hiperimunizati. Se vor lua precautii pentru combaterea reactiilor severe de hipersensibilitate. Pacientii tratati cu imunosupresive dupa transplant, prezinta risc crescut de dezvoltare a afectiunilor limfoproliferative si a infectiilor oportuniste. Nu exista experienta la copii.


Reactii adverse:
Tulburari gastrointestinale (constipatie, greata); edeme ale membrelor, tulburari ale SNC si periferic, tulburari ale aparatului urinar, durere posttraumatica, HTA, tulburari ale aparatului respirator, tulburari ale pielii si anexelor, tulburari musculo-scheletice, episoade infectioase, tulburari limfoproliferative post-transplant, reactii severe de hipersensibilitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Mirosul gurii la caini si pisici

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului