Litera Z

#prospect #medicament

Zaldiar, comprimate filmate

Prospect Zaldiar, comprimate filmate

Indicatii:
Tratamentul durerii de intensitate moderata sau severa.

Doze si mod de administrare:
Adulti si adolescenti peste 12 ani. Doza initiala: 2 cpr. filmate Daca este necesar, alte comprimate pot fi administrate la intervale de timp de cel putin 6 ore. Totusi, nu trebuie sa utilizati mai mult de 8 comprimate pe zi (echivalente cu o doza zilnica de 300 mg clorhidrat de tramadol si 2600 mg para- cetamol). Perioada de tratament trebuie sa fie cat mai scurta posibil.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la tramadol sau paracetamol, sarcina si alaptare, asocierea cu alcool, medicamente deprimante snc (hipnotice, tranchilizante, alte analgezice cu actiune centrala), administrarea in ultimele doua saptamani a antidepresivelor sau antiparkinsonienelor inhibitoare ale monoaminoxidazei, boli hepatice grave, boala epileptica, in cazul in care convulsiile nu sunt controlate terapeutic in mod adecvat.

Atentionari:
Trebuie evitata administrarea concomitenta a altor medicamente ce contin tramadol sau paracetamol. Se impune prudenta mare in caz de: afectare hepatica, tulburari biliare, boli renale, insuficienta respiratorie, presiune intracraniana crescuta, administrarea analgezicelor buprenorfina, nalbufina sau pentazocina.

Reactii adverse:
Mai frecvente: ameteli, somnolenta, greata, varsaturi, tulburari digestive (constipatie, accelerarea tranzitului intestinal, diaree, gastralgii), prurit, transpiratii, uscaciunea gurii, durere de cap, tremor, confuzie, tulburari ale somnului, tulburari nervos centrale (anxietate, nervozitate, euforie).

Forma de prezentare:
Comprimate filmate cu 37,5 mg tramadol si 325 mg paracetamol; cutie x 1, 2, 3 sau 5 blist. x 10 cpr.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea