Litera T

#prospect #medicament

Trimebutin

Prospect Trimebutin

Prezentare farmaceutica:
Cutii cu 3 blistere a cate 10 comprimate fiecare


Compozitie:

100mg maleat de trimebutina


Actiune terapeutica:

Maleatul de trimebutina este un medicament pentru tratamentul tulburarilor functionale intestinale, din grupa anticolinergicelor sintetice.


Indicatii:

Trimebutin 100 este indicat in tratamentul simptomatic al durerilor, tulburarilor de tranzit şi disconfortului abdominal legate de tulburarile functionale ale tubului digestive şi a cailor biliare.


Contraindicatii

- hipersensibilitate la maleatul de trimebutina sau la oricare dintre excipientii medicamentului.
- insuficienta renala severa.



Efecte adverse:

In cadrul unui studiu efectuat cu 62761 pacienti, reactii adverse au fost raportate la 272 (0,43%) dintre acestia. Aceste reactii includ: rash (57 pacienti – 0,09%), constipatie (42 pacienti – 0,07%), diaree (40 pacienti, 0,06%), sete (24 pacienti – 0,04%). Daca oricare dintre aceste reactii sunt observate administrarea produsului trebuie intrerupta.



Posologie si mod de administrare:

Adulti: Doza uzuala este de 300 mg maleat de trimebutina pe zi, administrata oral, in trei prize ( 1 comprimat Trimebutin 100 de trei ori pe zi).
In mod exceptional, doza se poate creste pana la 600 mg maleat de trimebutina pe zi (200 mg maleat de trimebutina de trei ori pe zi sau 2 comprimate Trimebutin 100 de trei ori pe zi).
Nu este recomandata administrarea la copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului