Litera S

#prospect #medicament

Symphoral, comprimate

Prospect Symphoral, comprimate

Indicatii:

Rinite alergice sezoniere si perene; conjunctivite alergice; urticarie cronica idiopatica si alte dermatoze alergice.

Doze si mod de administrare:
Adulti si copii peste 12 ani: 10 mg, o data/zi. Copii 2-12 ani cu greutate corporala peste 30 kg: 10 mg, o data/zi. Copii 2-12 ani cu greutate corporala sub 30 kg: 5 mg, o data/zi. Copii 1-2 ani: 2,5 mg, o data/zi. IH - la adulti 5 mg o data/zi.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la produs.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Daca sunteti gravida sau alaptati, nu este recomandata administrarea de Symphoral. Loratadina este excretata in laptele matern.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
La doza recomandata Symphoral nu va determina, probabil, somnolenta sau scaderea vitezei de reactie. Totusi, foarte rar, la unele persoane poate apare somnolenta, fapt ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Symphoral contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament

Atentionari:
Prudenta in trat. de lunga durata; IH; adm. trebuie intrerupta cu cel putin 2 zile inaintea testelor cutanate de hipersensibilitate; interactiuni medicamentoase cu cimetidina, ketoconazol, fluconazol, eritromicina sau fluoxetina; sarcina si alaptare.

Reactii adverse:
Cefalee, ameteli, oboseala si somnolenta, uscaciunea gurii, cresterea apetitului, greata, tuse, caderea parului, sincopa, anafilaxie, disfunctie hepatica si tahiaritmii supraventriculare.

Raportarea reactiilor adverse Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza Symphoral
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister si cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Symphoral
Substanta activa este loratadina. Fiecare comprimat contine loratadina 10 mg. - Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Cum arata Symphoral si continutul ambalajului
Symphoral se prezinta sub forma de comprimate albe, neacoperite, de forma rotunda, cu aspect uniform, margini intacte, plate, avand gravata pe una din fete litera „L” deasupra unui sant median. Comprimatele au diametrul de 8 mm. Comprimatul poate fi divizat in doze egale. Symphoral este disponibil in cutii cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Gedeon Richter Romania S.A. Str. Cuza Voda nr. 99-105, 540306 Targu-Mures, Romania

Acest prospect a fost revizuit in Ianuarie 2014

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea