Litera S

#prospect #medicament

Smecta, pulbere suspendabila

Prospect Smecta, pulbere suspendabila

Indicatii
Diareea acuta a copilului (se poate administra din prima zi de viata). diareea acuta si cronica la adult. sindromul colonului iritabil (distensie, dureri abdominale, tulburari de tranzit).

Doze si mod de administrare
Diareea la adult: 3 plicuri/zi.
Diareea la copil:
-1 plic/zi pentru 0-1 an,
-2 plicuri/zi pentru 1-2 ani,
3 plicuri/zi peste 3 ani.
Sindromul colonului iritabil: 3 plicuri/zi, timp de 1 saptamana, dupa care 2 plicuri/zi pana la sfarsitul primei luni de tratament. Curele se reiau la nevoie.
Continutul fiecarui plic se dizolva in 1/2 pahar cu apa sau orice aliment lichid sau semilichid.

Compozitie
Pudra in plicuri pentru suspensie orala continand 3 g diosmectita dioctaedrica/plic, glucoza monohidrat 0,74 g/plic, zaharinat de sodiu 7 mg/plic, vanilina 4 mg/plic

Actiune terapeutica
Smectita, prin structura sa laminara si vascozitatea ridicata, are o putere mare de acoperire a mucoasei intestinale. Creste rezistenta barierei de mucus prin sporirea calitatii si cantitatii mucusului de la suprafata enterocitelor (mucoprotectie activa). Fixeaza gazele digestive. Reduce hipersensibilitatea intestinala, restaureaza integritatea functionala a eritrocitelor. Normalizeaza tranzitul intestinal fara a interfera cu peristaltismul si fara modificarea volumului scaunelor.

Contraindicatii
Nu are.

Masuri de precautie
Tratamentul nu inlocuieste rehidratarea, atunci cand aceasta este necesara (per os./i.v.). Pentru evitarea interferarii cu timpii/concentratiile de absorbtie ale altor substante, orice alta medicatie per os se va administra cu cca 1 ora inaintea prizei de Smecta.

Reactii adverse
Foarte rar, constipatie. Tranzitul normal se va relua dupa reducerea dozei la jumatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului