Litera R

#prospect #medicament

Rombalsam, unguent

Prospect Rombalsam, unguent

Compozitie
Prezentare farmaceutica: unguent continand uree 3%, 10% sau 20% si hidrolizat de colagen 3% (tub cu 40 g).

Actiune terapeutica
Ureea are proprietati keratolitice, usureaza curatirea materialului proteic neviabil si a cheagurilor la suprafata leziunilor, inhiba proliferarea fibroblastilor impiedicand formarea excesiva de tesut conjunctiv, favorizeaza epitelizarea; hidrolizatul de colagen actioneaza ca trofic al pielii si favorizeaza vindecarea.

Indicatii
Rombalsamul este indicat pentru tratamentul local al afectiunilor dermatologice cu piele rugoasa, uscata, crapata, caloasa

Doze si mod de administrare
Unguentul cu uree 3% este indicat: in pruritul senil, cate 2-3 aplicatii locale/saptamana, cu masaj usor cateva minute; in ihtioza simpla, aplicatii zilnice urmate de bai generale, timp de 7-10 zile, apoi tratament de intretinere dupa caz. Unguentul cu uree 10% este indicat: in ihtioza vulgara, aplicatii zilnice, timp de 10-12 zile, apoi la intervale de 2-3 zile; in eczema atopica, aplicatii zilnice, 10-15 zile, pe pielea uscata; in eczematide pitiriaziforme si psoriaziforme, aplicatii zilnice 15-20 zile. Unguentul cu uree 20% este indicat: in psoriazisul localizat la genunchi, coate, gambe, brate si antebrate, aplicatii sub pansament ocluziv 24-48 ore, urmate de bai; in psoriazisul generalizat, aplicatii zilnice cu frictionarea energica a placardelor, urmate de bai la 8-12 ore, pana la restabilirea coloratiei normale a tegumentului; in eczema uscata (keratozica), aplicatii zilnice sub pansament ocluziv 24 de ore, 10-15 zile; in epidermofitii interdigitale, aplicatii zilnice dimineata, dupa o baie, 10-12 zile.

Reactii adverse
Iritatie locala, reactii alergice locale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea