Litera P

#prospect #medicament

Pilogel hs, gel oftalmic

Prospect Pilogel hs, gel oftalmic

Compozitie
Gel apos pentru uz oftalmic continand pilocarpina hidroclorid 4% (tub cu 5 g).

Actiune terapeutica
Pilocarpina scade presiunea intraoculara crescuta in glaucom si provoaca mioza; durata efectului preparatului permite o singura aplicatie/zi.

Indicatii
Pentru scaderea presiunii intraoculare, in glaucomul cronic simplu si in crizele acute de glaucom cu unghi inchis; pentru diagnosticul cauzelor de midriaza.

Doze si mod de administrare
Cate 1-1,5 cm din preparat (asa cum iese din tub) in sacul conjunctival inferior al ochiului afectat (sau ochilor), seara la culcare - dupa aplicare se priveste in jos, inaintea inchiderii ochiului; la nevoie se administreaza mai frecvent.

Contraindicatii
Irite si iridociclite acute, glaucom prin bloc pupilar, alergie la pilocarpina; prudenta in caz de miopie accentuata (se administreaza numai dupa verificarea starii periferiei retinei - poate favoriza dezlipirea acesteia); prudenta atunci cand se fac interventii chirurgicale (posibilitatea de a potenta curarizantele); atentie la soferii care conduc noaptea (mioza este daunatoare).

Reactii adverse
Slabirea vederii de departe prin spasm de acomodatie, dificultate de adaptare la intuneric prin mioza (mai ales in prezenta cataractei); uneori congestie conjunctivala si cefalee supraorbitala sau temporala; presiunea intraoculara poate prezenta initial o usoara crestere trecatoare; folosirea indelungata poate favoriza opacifierea cristalinului; foarte rar reactii alergice la nivelul pleoapelor (se intrerupe medicatia).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea