Litera O

#prospect #medicament

Oxiflux, comprimate filmate cu eliberare prelungita

Prospect Oxiflux, comprimate filmate cu eliberare prelungita

Forma de prezentare:
Comprimate filmate cu eliberare prelungita 400 mg; cutie x 2 blist. x 10 cpr.


Indicatii:
Tulburari circulatorii periferice arteriale si venoase de natura aterosclerotica sau diabetica; arteriopatie cronica obliteranta (stadiul II); tulburari trofice in sindromul post-trombotic, ulcer de gamba, gangrena, degeraturi. Tulburari ale circulatiei cerebrale: sindrom ischemic, vertij, cefalee, tulburari de memorie si atentie, diminuarea capacitatii intelectuale. tulburari circulatorii la nivel ocular si al urechii interne.


Doze si administrare:
Oral sau combinat. Oral: 200-1200 mg/zi, doza de intretinere in timpul sau dupa mesele principale. Parenteral: Initial se testeaza reactia pacientului, prin adm. a 2,5 ml solutie inj. diluata cu 7,5 ml ser fiziologic. in perf. intravenos initial o fiola in 250-500 ml solutie perf. (NaCl 9‰, levuloza 5%, glucoza sau inlocuitori ai masei sanguine), in 90-180 min. in zilele urmatoare, dozele pot fi crescute cu cate 50 mg (2,5 ml solutie inj.), pana la maxim 300 mg (15 ml)/zi. In caz de tulburari grave de circulatie se pot face 2 perfuzii pe zi.


Contraindicatii
Hipersensibilitate cunoscuta la derivati xantinici. IM recent, hemoragii masive, scleroza cerebrala si coronariana cu hipertensiune. Sarcina. Alaptare.


Atentionari:
La bolnavii hipertensivi cu labilitate vasculara se dau doze progresive; in insuficienta cardiaca, adm. se va face in volume mici. in IR, maximum 800 mg/zi; in caz de hemoragie oculara, trat. va fi intrerupt imediat; in doze mari la diabetici poate creste secretia de insulina. Soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Frecvente tulburari gastro-intestinale (greata, voma, arsuri, dureri epigastrice, diaree) si eruptii pruriginoase. Rar, la doze mari, tahicardie, scaderea tensiunii arteriale, angina pectorala, senzatie de caldura. in cazuri izolate, trombocitopenie, hemoragii cutanate si ale tractului digestiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare