Litera N

#prospect #medicament

Niaspan, comprimate

Prospect Niaspan, comprimate

Forma de prezentare
Comprimate cu eliberare prelungita de 350 mg, 500 mg, 750 mg, 1000 mg; ct. × 1, 2, 4 sau 7 blist. × 14 comprimate


Indicatii
Tratamentul dislipidemiilor in special la pacientii cu dislipidemii mixte caracterizate prin niveluri crescute ale ldl-colesterolului si trigliceridelor si niveluri scazute ale hdl-colesterolului, precum si la pacientii cu hipercolesterolemie primara. Trebuie administrat pacientilor in combinatie cu inhibitori de hmg-CoA reductaza (statine) atunci cand efectele monoterapiei cu inhibitorii de hmg-CoA reductaza sunt inadecvate.


Dozaj si mod de administrare
Seara, inainte de culcare, dupa o gustare ce contine putine grasimi. Dozele se vor creste gradat, pana la doza de intretinere cuprinsa intre 1000 mg si 2000 mg, o data pe zi.


Contraindicatii
Hipersensibilitate, hemoragii recente, ulcer gastroduodenal, disfunctie hepatica severa.


Atentionari
Monitorizarea functiei hepatice inaintea si in timpul tratamentului. La diabetici, poate fi necesara ajustarea dozelor de insulina sau de antidiabetice orale.


Reactii adverse
Episoade de flushing (caracterizate prin calor, rubor, prurit si/sau parestezii), tulburari digestive (diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, dispepsie), cefalee, ameteli, tahicardie, palpitatii, dispnee, reactii cutanate (prurit, rash, piele uscata, exantem generalizat), edeme periferice, astenie, frisoane, cresterea nivelului sanguin pentru transaminazele hepatice, fosfataza alcalina, bilirubina, LDH, amilaza, acid uric, scaderea numarului de trombocite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea