Doxiproct plus, unguent rectal

Prospect Doxiproct plus, unguent rectal

Ce este Doxiproct Plus, unguent rectal si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Unguentul rectal este indicat in tratamentul:

- hemoroizilor interni si externi;

- pruritului anal, al eczemei anale:

- anitei, perianitei, criptitei, papilitei;

- trombozei hemoroidale si al fisurii anale;

- preoperator si postoperator in caz de hemoroidectomie.

Mod de administrare

Unguentul rectal se aplica de 2 - 3 ori pe zi, dimineata si seara, de preferinta dupa defecatie. in general durata tratamentului este de cateva zile. Pentru aplicarea profunda se utilizeaza canula insurubata la extremitatea tubului. Se introduce canula cat mai adanc in anus si se preseaza tubul retragand lent canula. Continutul tubului este suficient pentru 8 aplicatii.

In cazurile de hemoroizi externi si prurit anal se va aplica un strat subtire de unguent de mai multe ori pe zi.

Medicul trebuie informat daca dupa 1 - 2 saptamani de tratament simptomatologia nu s-a ameriorat sau chiar s-a agravat.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la dobesilatul de calciu,la clorhidratul de lidocaina, la acetatul de dexametazona sau la oricare dintre excipienti.

Precautii

Datorita continutului de alcool cetilic poate provoca reactii adverse cutanate locale (dermatita de contact). Aparitia semnelor de hipersensibilitate locala impun intreruperea tratamentului.

Interactiuni medicamentoase

In cazul aplicarii locale a celor trei substante active, dobesilatul de calciu, clorhidratul de lidocaina si acetatul de dexametazona este putin probabila aparitia interactiunilor medicamentoase. Pana in prezent nu se cunoaste nici un tip de interactiune a produsului Doxiproct Plus unguent rectal, dar ca precautie trebuie luate in considerare interactiunile legate de administrarea sistemica a dexametazonei, si anume: cu digitala, anticoagulantele orale, antiinflamatoarele nesteroidiene, antidiabeticele orale, estrogenii, ketoconazolul, antibioticele macrolide, vaccinurile.

Atentionari

La pacientii cu insuficienta renala, tratamentul cu Doxiproct Plus unguent rectal nu trebuie urmat pe perioade lungi de timp. In general se recomanda evitarea tratamentelor indeungate cu Doxiproct Plus unguent rectal.

Sarcina si alaptarea

Nu s-au efectuat studii cu Doxiproct Plus unguent rectal la animale. Nu sunt disponibile studii clinice la femeile gravide.

La om, dobesilatul de calciu nu traverseaza bariera feto-placentara. Dupa aplicarea topica clorhidratul de lidocaina se absoarbe in cantitati variabile si poate determina efecte sistemice; traveseaza bariera feto- placentara. in aceste conditii Doxiproct Plus unguent rectal trebuie administrat in timpul sarcinii doar daca beneficiul terapeutic potential justifica riscul potential asupra fatului.

Dupa administrarea orala, dobesilatul de calciu se excreta in laptele matern in cantitati mici. Nu se cunoaste daca dupa administrarea topica dobesilatul de calciu se excreta in laptele matern. Deoarece dupa administrarea topica clorhidratul de lidocaina se excreta in laptele matern, tratamentul cu Doxiprocflus unguent rectal nu se recomanda la femeile care alapteaza.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Tratamentul cu DOXIPROCT'LUS - unguent rectal este, in general, bine tolerat. in mod exceptional poate apare o usoara senzatie de arsura la locul de aplicare. Pot surveni de asemenea reactii alergice si/sau febra, cand se recomanda intreruperea tratamentului.

Supradozaj

Nu se cunosc semne de intoxicatie la om.

Cum se pastreaza Doxiproct Plus, unguent rectal

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un gram unguent rectal contine dobesilat de calciu monohidrat 40 mg, clorhidrat de lidocaina 20 mg, acetat de dexametazona 0,25 mg si excipienti: polisorbat 80, acid citric anhidru, butilhidroxianisol, galat de propil, alcool cetilic, polietilenglicol 300, polietilenglicol 1500, polietilenglicol 4000, propilenglicol.

Grupa farmacoterapeutica: produse care contin corticoizi, combinatii.

Ambalaj

Cutie cu un tub din Al ce contine 20 g unguent rectal si o canula aplicatoare

Fabricant

OM PORTUGUESA

Rua da Industria no 2, Quita Grande P-2720-302 Amadora, Portugalia

Detinatorul autorizatiei de punere de piata

OM PHARMA

22, Rue de Bois-Du-Lan 1217 Meyrin 2, Geneva, Elvetia.

Data ultimei verificari a prospectului - Octombrie 2006

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului