Oscar

#dga #premiata #regizor #prima femeie #kathryn bigelow

Kathryn Bigelow - prima femeie regizor premiata de DGA

Cea de-a 62-a editie a Premiilor acordate de Directors Guild of America (Sindicatul Regizorilor din America), desfasurata sambata seara, 30 ianuarie, la Los Angeles, a adus o supriza de proportii.

Kathryn Bigelow, regizoarea dramei de razboi The Hurt Locker, a luat premiul pentru “cel mai bun regizor al anului”, invingandu-l astfel pe fostul ei sot, James Cameron, nominalizat pentru mega-productia Avatar, anunta Variety.

Totodata, Bigelow a devenit prima femeie regizor din istoria de peste 60 de ani a premiilor DGA care castiga premiul pentru regie. Astfel, lupta pentru Oscar devine si mai interesanta, mai ales ca premiile DGA ofera indicia clare asupra potentialilor castigatori ai Premiilor Academiei Americane de Film.

De obicei, cineastul care castiga trofeul DGA, castiga si premiul Oscar. In istoria de 60 de ani a acestor distinctii , in doar sase ani s-a intamplat ca regizorul recompensat cu premiul DGA sa nu ia si Oscarul. Nominalizarile la premiile Oscar vor fi anuntate maine, 2 februarie.

Printre castigatorii premiilor acordate de Sindicatul Regizorilor din America s-au mai numarat serialele Mad Men si Modern Family .

Urmareste trailerul filmului The Hurt Locker, principalul concurent al lui Avatar la Oscarurile din acest an:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele