Terapii alternative

#sursa nefericire #victimizare #stima de sine scazuta #alarma telefon

3 cauze ale nefericirii si modalitatile lor de combatere

Fericirea este o stare care se invata de-a lungul timpului, insa, uneori, chiar daca ai o familie frumoasa, un job care te incanta si prieteni care iti sunt mereu alaturi, simti ca ceva lipseste din viata ta si nu poti fi impacat cu tine insuti. Iata cateva dintre motivele pentru care este posibil sa nu reusesti sa fii fericit si modalitatile prin intermediul carora poti schimba aceasta stare!

1 Nu asculti

Poate ca stii foarte bine cum sa iti asculti cel mai bun prieten, iubitul, seful, fratii sau parintii, insa, cand vine vorba despre tine, n-ai nici cea mai mica idee cum sa te asculti. Nu iti dai seama ce se intampla in mintea ta, care sunt sentimentele tale, iar starile de neincredere reprezinta o sursa a nefericirii.

Exista anumite emotii despre care stii ca nu sunt bune, de aceea incerci sa le ascunzi, insa ceea ce nu realizezi este ca, astfel, ascunzi si o parte importanta din ceea ce te reprezinta. Cu cat inhibi aceasta parte a ta, cu atat iti este mai greu sa iti asculti sentimentele, motiv pentru care devii nefericit.

Pentru a scapa de acest complex, poti aplica o solutie la indemana. Alege o melodie care te face sa te simti puternic, de neoprit, si in timp ce este redata, noteaza pe o foaie de hartie lucrurile care te supara, pentru a te elibera de toate sentimentele interiorizate.

2 Iti place sa fii victima

Desi nu recunosti acest lucru, postura te victima te incanta, intrucat, astfel, poti da vina pe altii pentru problemele si esecurile tale si, in acest mod, reusesti sa te detasezi de responsabilitati. Sa te victimizezi iti poate face viata mai usoara, insa la un moment dat apar frustrarile, deoarece nu mai reusesti sa evoluezi, iar viata ta poate deveni foarte plictisitoare si nefericita.

Pentru a scapa de problemele din viata ta, fa o lista cu lucrurile pe care ti-ar placea sa le faci si stabileste-ti un program pentru indeplinirea acestora.

3 Ai probleme cu stima de sine

Uneori, una dintre cauzele nefericirii poate fi teama de a fi tu insuti. Intr-un anumit moment al vietii tale, ti se pare ca nu esti suficient de bun, destul de inteligent, de frumos, etc. Iti faci un scop din a deveni tot ceea ce nu esti. Astfel, iti pierzi din personalitate si nu mai esti natural.

O solutie care te-ar putea ajuta sa-ti imbunatatesti stima de sine este crearea unui profil pe reteaua de socializare Facebook. Potrivit unor cercetari recente, navigarea pe Facebook reprezinta o activitate psihologica care alimenteaza sentimentul de bunastare si satisface nevoile egoului.

 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare