IT & C

#camera foto #dslr #alfa550 #sony

Sony lanseaza doua noi DSLR-uri

Japonezii de la Sony anunta lansare a doua noi modele de camere foto DSLR , Alfa500 si Alfa550 . Cele doua sunt usor de utilizat si ofera fotografiere Live View imbunatatita si calitate a imaginilor captate.

Modelele DSLR-Alfa550 si DSLR-Alfa500 vor fi disponibile in Romania de la finalul lunii octombrie 2009.

Caracterisitici


La baza celor doua camere se afla senzorul CMOS Exmor care asigura realizarea unor fotografii clare, cu zgomot redus de imagine si culori cat mai apropiate de cele reale.

Folosind tehnici eficiente de reducere a zgomotului comune cu ale modelului Full-Frame DSLR-A900, senzorul CMOS Exmor lucreaza cu algoritmi de procesare sustinuti de noul procesor de imagine de mare viteza Bionz, pentru a asigura imagini bune, plus un timp de raspuns super-rapid.

Zgomotul de imagine extrem de redus permite fotografierea cu o sensibilitate ISO 12800, pentru rezultate atractive, chiar si cand fotografiile sunt facute cu camera in mana, in situatii deosebite de lumina, precum incaperi luminate doar de lumanari.

Premiera la DSLR

O premiera pentru lumea camerelor DSLR, functia Quick AF Live View are acum si Detectia Fetelor, prioritizand focalizarea automata pe fetele persoanelor fotografiate si ajustarea fina a expunerii si a nivelului de alb, pentru portrete detaliate, superbe, cu nuante ale pielii naturale.

O alta premiera Sony in lumea camerelor DSLR, intalnita deja la modelele Cyber-shot, functia Smile Shutter de detectie a zambetului identifica fetele in modul Live View mode, declansand automat fotografierea in momentul potrivit.

Un nou mod special pentru verificarea focalizarii manuale cu ajutorul functiei Live View permite ajustarea fina a compozitiei. Imaginile cu zgomot foarte redus pot fi previzualizate direct de pe pe senzorul CMOS, permitand estimarea focalizarii si stabilirea celor mai fine detalii, chiar si in lumina slaba.

Sony Alfa 500 si Sony Alfa550


Modelul ?500 beneficiaza de un ecran LCD Clear Photo Plus, clar de 3 inch, rabatabil, pentru fotografiere clara, in pozitii confortabile. Modelul DSLR-Alfa500 (12,3 MP) si modelul DSLR-Alfa550 (14,2 MP) beneficiaza de tehnologia proprietara Sony.

Modelul Alfa550 dispune de un LCD Xtra Fine impresionabil (921 000 de puncte), de 3 inch pentru focalizare foarte preciza si vizualizare de calitate a imaginilor, contrast deosebit si detalii fine. Ecranul este rabatabil in sus si in jos, la un unghi de 90 de grade, permitand fotografierea Live View din cele mai dificile pozitii.

Un senzor de lumina ajusteaza automat iluminarea ecranului LCD pentru o mai mare claritate a imaginilor vizualizate atunci cand lumina din exterior este foarte puternica, in timp ce ambele modele de camere dispun de un vizor optic luminos, clar, cu acoperire larga a 95% din scena urmarita, ca  alternativa pentru  incadrarea si  focalizarea oferite de modul live view.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele