IT & C

Senzori wi-fi ajuta producatorii de vin

Viticultorii din California folosesc tehnologia wi-fi pentru a avea culturi de vita de vie mai bune. Pickberry din districtul Sonoma foloseste wireless net pentru a aduna datele colectate de senzorii de pe teren, care monitorizeaza conditii cheie cum ar fi: temperatura, umiditate si umiditatea solului.Pe baza acestora viticultorii afla mai multe despre conditia vitei de vie si in functie de acestea pot adauga apa sau chimice doar cand plantele au nevoie de acestea.
Bill Westerman, un asociat la firma de consultanta hi-tech Accenture care a elaborat proiectul a afirmat ca wireless a fost alegerea naturala pentru viticultori , deoarece "cablurile nu se pot folosi pe teren".

Fiecare senzor plasat in Pickberry detine monitoare pentru diferite conditii care influenteaza sanatatea culturii de vita de vie.
Strugurii care produc vin de calitate costa mai mult, deci conditiile necesare cresterii acestora pot insemna diferenta dintre profit si pierderi.
In momentul in care un senzor aduna datele, acestea sunt transferate la un server principal prin trecerea dintr-un punct de acces wi-fi in altul. "Obtinem date de pe 30 de acrii pana la baza de acasa fara sa folosim cabluri sau transmitatoare radio" a afirmat B. Westerman.

In primele saptamani de testare unele puncte cu senzori cu baterii au fost reparate din cauza rozatoarelor care au ros cablurile de pe monitoarele care masurau umiditatea solului.
B. Westerman a afirmat ca Pickberry este plasat pe un deal, astfel conditiile difera in varful si la picioarele dealului. Prin adunarea datelor, viticultorii pot examina conditiile strugurilor din diferite parti ale terenului.
Motorul de analiza are inclus mai multe serii de alerta care arata viticultorilor conditiile optime. Totusi, aceste alerte doar atentioneaza viticultorii sa actioneze si nu sistemul decide ce decizii trebuie luate.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele