IT & C

#malware #program #aplicatie #antivirus #panda labs

Programele malware au viata scurta

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca mai mult de jumatate din aplicatiile malware care se gasesc in mediul web "mor" la 24 de ore de la raspandire .

Din testele facute de expertii de la Panda Labs reiese ca din 37.000 de programe malware colectate intr-o zi, abia 48% raman active dupa 24 de ore.

Malware muribund

Se pare ca motivul pentru care aplicatiile de acest gen nu sunt longevive este pentru ca creatorii lor incearca sa mentina programul nedetectat.

"De fapt aceasta este o cursa fara sfarsit pe care, din pacate, hackerii inca o castiga. Trebuie sa asteptam pana intelegem sistemul malware pe care ei l-au creat, sa-l analizam, clasificam si abia apoi sa-l combatem", a spus unul din cercetatorii de la Panda Labs.

Multe aplicatii malware sunt de obicei modificate si repuse in sistem, dar in asa fel incat programul antivirus sa nu poate sa le detecteze si sa stearga codul sursa dintr-un dispozitiv infectat .

Alte explicatii

Cu datele analizate pana in prezent, cei de la Panda Labs au mai ajuns la concluzia ca explozia de programe malware din ultima perioada este explicata de fenomenul "vietii scurte" pe care aceste programe le au.

"In aceasta cursa producatorii de programe antivirus/antimalware sunt foarte presati de timp, pentru ca ei lucreaza cu metode si tehnici traditionale de analiza, sisteme lente in comparatie cu modul de raspandire actual al aplicatiilor malware", a declarat Luis Corrons, director tehnice in cadrul Panda Labs.

Ei au mai spus ca intr-un singur an s-au descoperit si catalogat peste zece milioane de exemplare malware, acest lucru in conditiile in care in perioada 1990 si 2008 s-au inregistrat un total de 20 milioane de mostre malware.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele