IT & C

#internet #netbook #tehnologie #tegra #nvidia

nVidia Tegra revolutioneaza dispozitivele de acces mobil la internet

Corporatia nVidia si parteneri din industrie au lansat 12 dispozitive dedicate accesului mobil la internet, ce pot reda materiale de inalta definitie, toate "motorizate" de procesorul  nVidia Tegra , cel mai mic cip de tipul "computer-on-a-chip" din lume si care are in acelasi timp si cel mai mic consum de curent.

Noile dispozitive bazate pe Tegra, ce includ netbook -uri si tablet PC-uri ofera experienta de navigare pe internet la nivelul desktop-urilor, accelerand filmele si animatiile Flash si mai mult, ruleaza fara probleme chiar si filmele 1080p.

Noi netbook-uri

Procesoarele nVidia Tegra permit accesul instant la internetti au un management al consumului de curent similar cu cel al telefoanelor mobile ?i ofer? o autonomie de pan? la 5 ori mai MARE in compara?ie cu netbook-urile actuale, transformand in realitate visul de a naviga pe internetzile in ?ir de pe dispozitive mobile, fara reincarcare.               

"Revolutia procesarii mobile a inceput. Noile produse bazate pe Tegra combina capacitatile multimedia, experienta HD de navigare pe Internet, accesul instant la internet si conexiunea wireless, pentru a oferi o experienta completa pe dispozitive ultraportabile, asa cum de mult isi doreau utilizatorii", a declarat Michael Rayfield, general manager, mobile business in cadrul nVidia.

La Computex, cel mai recent targ dedicat industriei tehnologiei, vizitatorii au avut ocazia sa cunoasca mai de aproape peste 20 de proiecte Tegra, dintre care: Compal Communications, Inc. CN88 (netbook), ICD Ultra (tablet PC), Inventec Applications Corp. Rainbow (netbook), Mobinnova Mabo (tablet PC), Mobinnova ViewBook N910 (netbook), Pegatron Vivid (netbook) si Wistron M5 (netbook).

Arhitectura Tegra

Procesorul nVidia Tegra are o arhitectura multiprocesor eterogena. Fiecare unitate de procesare indeplineste o anume sarcina: procesorul (CPU) ruleaza cod html si Java, al doilea procesor este un procesor optimizat pentru vizualizarea imaginilor, al treilea procesor, cu functii avansate video, este destinat red?rii materialelor de inalta definitie.

Al patrulea procesor integrat in multiprocesorul Tegra este o unitate de procesare grafica (GPU) nVidia, ce are sarcina de a accelera animatiile Flash si interfata aplicatiilor si a sistemului de operare. Aceste procesoare sunt folosite impreuna sau independent, pentru a oferi o experienta completa, cu un consum minim de curent.

Avand o arhitectura optimizata pentru consum de curent extrem de mic, procesoarele nVidia Tegra pot atinge o eficienta de cinci ori mai buna in comparatie cu alte produse ultraportabile existente pe piata si care ruleaza aplicatii de procesare vizuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele