IT & C

Disputa - Microsoft fata cu UE

Microsoft a obtinut "aprecierea" Uniunii Europene pentru planul sau de asigurare a interoperabilitatii produselor firmei americane cu cele ale competitorilor, care va fi prezentat si acestora din urma inainte de luarea unei decizii finale.

PROBLEME. Boss-ul de la Microsoft, Bill Gates , nu are viata usoara cu europenii
CONDITII. Compania americana ar putea sa fie amendata cu 5 milioane de dolari pe zi, in cazul in care Comisia Europeana ajunge la concluzia ca propunerile facute nu vor permite o interoperabilitate completa a serverelor care nu utilizeaza sistemele Microsoft cu programele si serverele Windows. Executivul european si-a manifestat satisfactia fata de planul companiei Microsoft, desi problema spinoasa a licentelor open source nu a fost rezolvata in totalitate.
"Sunt multumita ca Microsoft a recunoscut anumite principii care trebuie respectate", a declarat comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes. Potrivit cerintelor de interoperabilitate, Microsoft trebuie sa faca schimb de informatii cu firmele rivale producatoare de servere utilizate pentru imprimante . Propunerile grupului Microsoft vor fi testate pe piata, in randul altor companii, inainte ca Executivul european sa ia o decizie finala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele