IT & C

Cel mai scump numar din lume

Isteria placutelor de inmatriculare cu numere cat mai mici a mai lovit o data in Emiratele Arabe Unite. placuta de inmatriculare cu numarul 1 a fost achizitionata, sambata, la licitatie de un om de afaceri care a nu a ezitat sa plateasca pentru aceasta 14,3 milioane de dolari (9,74 milioane de euro), releva ABC News. Noul posesor al placutei este Said Abdul Ghafour Khouri, un om de afaceri de numai 25 de ani. Cu toate ca placuta de inmatriculare este facuta din materiale obisnuite, castigatorul licitatiei, organizata la hotelul de sapte stele Emirates Palace, din Abu Dhabi , este foarte multumit de investitie. „Am vrut sa fim numarul unu. Cine nu vrea sa fie cel mai bun din lume?“, a declarat dupa licitatie fratele acestuia, Hamdan Khouri. In plus, odata cu aceasta achizitie, Said Abdul Ghafour Khouri se poate lauda ca a doborat un record. El detine acum cea mai scumpa placuta de inmatriculare din lume, intrecand astfel recordul unui membru al familiei sale - Talal Ali Mohamman Khouri, care a cumparat in septembrie anul trecut, tot la o licitatie organizata la Abu Dhabi, placuta cu numarul 5. Costul acesteia a fost de circa 4,6 milioane de euro.

Numere mici pentru orgolii mari

In orasele din zona Golfului Persic, unde petrolul abunda, oamenii au ajuns sa aiba un adevarat cult pentru masini. Foarte putini sunt cei care fac apel la mijloacele de transport in comun sau care prefera sa mearga pe jos. In acest context, in special oamenii de afaceri au ajuns sa intre intr-o competitie in ceea ce priveste numerele de inmatriculare. Cu cat acestea sunt mai mici, cu atat mandria este mai mare. Organizatorii licitatiei au explicat ca numerele de inmatriculare care prezinta interes pentru bogatasi sunt impartite pe categorii. „Cele mai scumpe sunt cele de la 1 la 10. De la 10 la 99, vorbim deja de categoria a doua. Pe de alta parte, sunt scumpe si numere ca 11, 22, 33 pentru ca au cifre care se repeta“, a spus directorul casei de licitatii Emirates Auctions, Abdulla al Mannaie. Batalia nu se mai duce asadar pentru achizitionarea celei mai scumpe sau mai performante masini. Placutele cu numarul 5 si 7 au fost vandute cu sume de 10 ori mai mari decat valoarea masinii pe care au fost puse. Astfel de licitatii sunt organizate lunar de compania Emirates Auctions, care lucreaza impreuna cu Departamentul Politiei din Abu Dhabi. La ultimele cinci licitatii organizate au fost vandute 393 de placute de inmatriculare pentru o suma totala de 38 de milioane de euro, banii fiind folositi in scopuri umanitare. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele