IT & C

Blu-ray de la Panasonic, in septembrie

Reprezentantii Panasonic au declarat marti ca va incepe vanzarea playerului Blu - ray in septembrie, la un pret de pana la 1500 de dolari, si preconizeaza ca in primul an se vor vinde 5 milioane de astfel de DVD playere.
Credem ca oamenii le vor asimila foarte repede. Pentru primele 12 luni, ne asteptam la o vanzare de 4-5 milioane de unitati incepand din mai, si incluzand toate platformele de operare, a declarat Reid Sullivan, vicepresedinte al grupului Panasonic.

Sullivan a mai declarat ca nu vede nici o nevoie de a dezvolta un player care sa suporte atat tehnologia Blu-Ray car si formatul rival cunoscut sub denumirea de HD DVD, in ciuda unui razboi declarat intre cele doua standarde si a unei initiative a LG Electronics de a produce un player dual pentru ambele formate.

Din pacate, exista o oarecare confuzie intre cele doua formate, bar ne bazam pe sustinerea Blue-ray din industrie si ne asteptam sa avem o crestere lina a vanzarilor. Recunoastem ca este mai bine sa existe un singur format, a mai spus Sullivan.

Lansarea playerului Panasonic va coincide cu debutul televizorului plat, cu o lungime de 103 inchi, estimat la un pret de 10000 de dolari. Introducem pe piata tehnologii care sa se poate lega intre ele si care sa propulseze Blu-ray. Televizorul cu plasma este motorul care trage vagoanele trenului, a declarat Sullivan.

Playerul Blu-ray va concura cu alte playere Blu-ray de la Samsung, Pioneer si Sony, pe langa rivalul HD DVD apartinand Toshiba .

In timp ce studiourile de la Hollywood si producatorii de electronice s-au alaturat celor de la Blu-ray, toamna trecuta Microsoft a reinviat HD DVD cand a spus ca va sustine tehnologia Toshiba. Se asteapta ca Microsoft sa introduca un HD DVD extern care va transforma Xbox 360 intr-un DVD player performant.

Mult anticipata PlayStation 3 de la Sony va rula cu ajutorul Blu-ray si se asteapta sa creasca rata de instalare pnetru acel format, desi Sony a amanat lansarea PS3 pana in noiembrie.

Toshiba de asemea, va amana si el lansarea playerului HD DVD din martie pana in aprilie. Oferind discuri cu o capacitate mult mai mare decat un dvd normal, firmele spera sa resusciteze piata de electronice in valoare de 24 de milioane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele