IT & C

Berea spatiala, conceputa de o mare companie japoneza

Unul dintre cei trei mari producatori de bere japonezi, Sapporo Beer, a gasit un nou filon pentru cresterea consumului in Japonia: crearea unei bauturi din boabe de orz care au stat in spatiu timp de cinci luni.

Sapporo vrea sa produca o bere din a treia generatie de plante obtinute din boabe care au stat cinci luni la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS) in 2006.

"Ar fi prima bere spatiala si ar fi gata in noiembrie", a spus un oficial de la Sapporo, Junichi Ichikawa.

Producatorul de bere, care colaboreaza cu universitati ce analizeaza efectele unui mediu potential ostil, precum microgravitatea, asupra vegetalelor, este de parere ca ar putea obtine o suta de sticle din aceasta recolta , insa spune ca nu are, pentru moment, intentii comerciale.

Orzul, bogat in elemente nutritionale si fibre, este celebru pentru robustetea lui, din acest motiv putand fi un candidat ideal pentru culturi extraterestre, a indicat profesorul Manabu Sugimoto de la Universitatea din Okayama.

Cercetatorul participa la un proiect rusesc al carui scop este sa identifice plantele care ar putea fi cultivate in mediul cosmic, pentru a permite omului sa se alimenteze in mod autonom in spatiu. (continuarea in Mediafax)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele