Inedit

#fobii #ciudatenii #divertisment #inedit #socant #bizar

10 lucruri care baga groaza in oameni

Fobiile sunt unele dintre cele mai raspandite tulburari de anxietate. Accelerarea  batailor inimii, respiratia sacadata, senzatia de sufocare, transpiratia, greata, ametelile, contractiile musculare sunt semnele care iti indica faptul ca esti “nefericitul” posesor al unei sau (si mai rau) mai multe . 

Fricile legate de traznete, cutremure, serpi, au devenit lucruri care nu mai sunt de mult iesite din comun.

Va propunem mai jos o lista cu fobii mai putin intalnite, la auzul carora nu ai cum sa zambesti catusi de putin.

Paraskavedekatriafobia

Termenul “paraskavedekatriafobia” iti da fiori reci pe sira spinarii atat prin lungimea, cat si prin semnificatia lui. A avea paraskavedekatriafobia inseamna a te teme de vineri 13. Data de 13 este asociata de cei superstitiosi pericolelor de tot felul si este considerata o zi a ghinionului. Astfel, de la superstitie la se pare ca drumul nu este foarte lung.

Spalat pe maini
Ablutofobia

Ablutofobia este unei persoane de tot ceea ce este legat  de baie, sapun, detergenti si cam tot ce te duce cu gandul la spalat. 

Judecand dupa mirosurile care-ti muta nasul din loc vara in mijloacele de transport in comun, am putea trage concluzia aceasta fobie apare mai mult in acest anotimp calduros.

Logizomecanofobia

Laptop
Logizomecanofobia reprezinta teama unui individ de calculator. Intr-o lume in care se lucreaza din ce in ce mai mult pe computer, logizomecanofobia este o povara pe care nu am dori-o nimanui. Cum ar fi daca te-ai trezi in plina criza economica cu doua belele pe cap:
1. Esti  logizomecanofob.
2. Ai “norocul” sa gasesti numai job-uri care presupun contactul cu un calculator.

Euphobia

Eufobia este frica de a auzi vesti bune. Am putea spune ca este fobia in compania careia persoanele pesimiste se simt cel mai bine.
 
Cuvinte
Hipopotomonstrosecvipedaliofobia

Din start numai cand cand incerci sa citesti cuvantul “hipopotomonstrosecvipedaliofobia” ai un soc. Este o fobie formata din “numai” 32 de litere care, culmea, semnifica teama unui individ de cuvintele lungi. 

Ergasiofobia

Desi pare mai degraba o gluma, teama de munca exista si este asociata acestei fobii, cu care se confrunta din ce in ce mai multi oameni.

Bani
Plutofobia

Este greu de grezut ca exista pe Pamant oameni care trebuie tremura, transpira si se ingalbenesc la fata cand aud de cuvantul “bogatie”, ei suferind de plutofobie.

Gaini
Alketrofobia

Ce poate sa-ti faca o gaina? Sa cotcodaceasca si eventual sa te ciupeasca. Sunt totusi oameni nici nu vor sa auda, sa vada sau atinga o gaina. Daca vedeti din intampla un om care alearga fugarit de vreo gaina, sa stiti ca are alketrofobie.

Gamofobia

Verighete
Gamofobia se refera la teama patologica de casatorie, la refuzul de a da piept cu responsabilitatile si greutatile vietii in doi. De obicei, o intalnim la barbatii care isi fenteaza mereu partenerele, doar-doar sa scape de ofiterul starii civile.

Venustrafobia

O femeie frumoasa te face sa intorci capul dupa ea pe strada, sa o admiri si, de ce nu, sa o abordezi. Sunt insa si oameni pentru care simpla prezenta a unei asemenea femei in jurul lor le alimenteaza o frica teribila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului