Horoscop zilnic

#zodie #sarbatori #alimentatie #excese culinare #masa.dieta #berbec #taur #gemeni #rac #leu #fecioara #balanta #scorpion #sagetator #capricorn #varsator #pesti

Cum reintri in forma dupa sarbatori, in functie de zodie

Dupa sarbatori este binevenita o modificare in alimentatia zilnica, pentru purificarea organismului dupa excesele culinare facute. Daca vrei sa afli cum sa reintri in forma dupa sarbatori, gasesti raspunsul mai jos, in functie de zodie.

aries22

Berbec

Berbecii sunt firi energice si asa se comporta si la masa. Mananca repede, fara sa piarda vremea conversandu-se sau jucandu-se minute in sir cu furculita in farfurie. Pentru ca le place sa faca miscare, au deja un atuu, caci astfel ard caloriile in plus. Daca insa se vor indestula de sarbatori cu tot felul de mancaruri picante, asa cum le place lor, vor lua proportii.

Regimurile nu-s de ei, caci nu au rabdare sa astepte si sa-si programeze o dieta pe termen lung, de care sa se tina strict. Ca sa-ti reintri in forma, consuma multe fructe si legume proaspete, evita carnea rosie, pe care o poti inlocui cu peste, renunta la alcool si mancarurile sarate. taurus22

Taur

Se stie ca nativii sunt gurmanzii zodiacului. Aceasta nu inseamna ca mananca enorm si oricand. De sarbatori insa si la evenimente speciale le place sa se bucure de intreaga atmosfera, inclusiv de carnaciorii si sarmalutele aburinde de pe masa. In mod sigur isi aleg cateva bunatati dupa care se dau in vant si le mesteca indelung, savurandu-le pe fiecare in parte.

Ca sa recupereze, au un atuu imens, de care stiu sa se foloseasca. Sunt genul de oameni care actioneaza lent, dar sigur. Au o vointa extraordinara, asa ca odata ce se apuca de o dieta, se vor tine de ea. Pot sa consume fucte, legume, cereale integrale si sa evite consumul unor cantitati mari de alcool.

gemini22

Gemeni

Fiinte foarte active, Gemenii arareori iau in greutate. Sunt mari amatori de plimbari pe jos, asa ca isi pot arde repede surplusul de calorii. De obicei mesele Gemenilor sunt neregulate, pentru ca le place sa manance cand li se face foame, chiar daca uneori este vorba doar despre mese frugale.

Prefera legumele si fructele proaspete, verdeturile, ceaiurile si carnea de pui. Ca sa-ti revii dupa perioada sarbatorilor, evita surmenajul si agitatia, mai ales daca ai avut deja parte de asa ceva. Renunta la alcool, condimente si tutun.

cancer22

Rac

Racilor le place sa manance si sunt foarte priceputi la gatit. Pentru a evita sa ia proportii, este bine sa faca astfel incat mesele zilnice sa fie adaptate modului lor de viata. In cazul in care sufera de afectiuni stomacale, gastrite sau alte neplaceri de acest gen, se impune respectarea unui regim alimetar, oricat de greu le este sa-l accepte.

Le fac bine mancarurile si bauturile calde, carnea alba si pestele, ceaiul de musetel, produsele lactate. Trebuie sa evite painea alba si produsele de patiserie, sau cele bogate in zahar.

leo22

Leu

Leii apreciaza intotdeauna o mancare gustoasa, pentru ca stiu sa traiasca din plin, iar mancarea face parte din bucuriile vietii. Cu toate acestea, nu sunt deloc genul care sa exagereze, oricate bunatati sunt pe masa.

Pentru ca sunt tentati sa consume bauturi rafinate si mancaruri pregatite din ingrediente rare, se poate sa intampine unele probleme. Norocul lor este ca fiind pretentiosi, nu accepta orice, alimentele trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Le priesc alimente precum legumele si fructele. Orice fel de exercitii fizice ii ajuta sa-si intre in forma.

virgo22

Fecioara

Fecioarele sunt persoane echilibrate, care nu prea cedeaza nici macar in fata unui festin. Mancarea pentru ele are ca principala functie aceea de hrana, nu de gadilare a papilelor gustative. Trebuie sa aiba grija totusi cu ceea ce mananca, pentru ca Fecioarele sunt foarte sensibile in regiunea stomacala.

Alimentele indicate sunt fructele, legumele, mierea, cerealele integrale. Chiar daca le plac condimentele, mancarea cu multa carne si prajelile, ar trebui sa renunte la asa ceva.

libra22

Balanta

Balantele trebuie sa evite mancarea bogata in grasimi si zaharuri, precum si abuzul de alcool. Daca iti faci de cap in perioada sarbatorilor si te-ai culcat spre dimineata, te vei resimte destul de rapid. In loc de sucuri acidulate, incearca sucurile naturale, din fructe stoarse in casa, sau bea apa plata.

Apa este un element-cheie in buna functionare a organismului. Iti fac bine fructele dulci, legumele, cerealele integrale, graul, carnea de peste, ceaiul de plante. scorpio22

Scorpionul

Scorpionul stie sa se distreze si cand o face, nu mai tine cont de reguli. Astfel incat poate oricand sa faca excese culinare , mai ales daca este la o petrecere in aceasta iarna si se simte bine. Fiind foarte vulnerabil la alcool, care isi face efectul imediat, este indicat sa-l evite, sau cel putin sa consume cantitati infime.

Cateva dintre produsele care i se potrivesc fructele acrisoare, legumele proaspete, salata verde, apa plata si sucurile naturale, hameiul. Daca ii surade ideea, poate incerca o dieta vegetariana .

sagittarius22

Sagetatorul

Sagetatorul, atunci cand are chef, poate deveni un adevarat petrecaret. Este sufletul petrecerilor, insa daca face excese culinare va recupera greu. Nu are prea multa rabdare cand vine vorba de a tine o dieta. Se asteapta la rezultate miraculoase peste noapte, care bineinteles ca nu apar.

Au un atuu important care costa in pasiunea lor pentru sport. In general au aluri atletice si cu greu ajung supraponderali. Trebuie sa evite dulciurile si semipreparatele, sau produsele cu ingredienti artificiali si sa se bazeze pe mancarea cat mai naturala si mai proaspata. capricorn22

Capricorn

Capricornii sunt persoane foarte ferme in deciziile luate. Avantajul lor este ca o dieta poate fi tinuta ca la carte, fara nici cea mai mica scapare, odata ce au decis sa slabeasca. Daca trebuie sa-si tina sub supraveghere numarul caloriilor, nu li se pare nici o corvoada.

Au nevoie de proteine si alimente bogate in calciu. Sunt mari iubitori de lactate. Pot consuma carne fara grasimi, peste, masline, cartofi, nuci. aquarius22

Varsator

Ca toata lumea, Varsatorii nu refuza un festiv culinar, pentru ca stiu sa aprecieze valorile gastronomiei traditionale. Pentru ca nu sunt deloc genul care sa numere caloriile, au toate sansele sa ia proportii, daca sunt cuceriti de cine stie de prajituri de casa.

Se refac doar cu miscare si renuntand la dulciuri, sosuri, prajeli, mancarurile grele. Le fac bine ceaiul verde, produsele bogate in magneziu, lactatele, carnea alba si slaba, legumele si verdeturile.

pisces22

Pesti

Pestii sunt persoane mai putin active, iar daca se apuca sa faca miscare, aleg propria casa. Intr-o sala de sport s-ar simti prea expusi. Unele dintre cele mai benefice produse pentru ei sunt fructele. Elementele de care au nevoie sunt magneziul si fierul. Pot consuma mancaruri si bauturi calde , ceaiuri de musetel, lamaie, galbenus de ou, salata verde, fructe, cereale integrale. Pentru a evita retentia de apa , pot sa reduca sarea din dieta lor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare