Fitness

#antrenament aer liber #Andreea Dinu #finess #beneficii antrenament #beneficii #sport

Andreea Dinu, antrenor personal - Beneficiile antrenamentului in aer liber

Puterea naturii este uimitoare. Doar privind peisajele care se deruleaza in fata noastra atunci cand ne plimbam, presiunea arteriala se echilibreaza, iar stresul si oboseala mentala se diminueaza. Asa ca, daca citesti acest articol la birou, schimba tema principala a ecranului cu un peisaj din natura.

 

Daca ne referim la antrenamentul fizic in aer liber, Andreea Dinu, Antrenor Personal in Bucuresti, sustine ca beneficiile acestuia le depasesc cu mult pe cele ale unui antrenament in sala de fitness.

„Cercetarile (efectuate si de catre Center for Environment, Health and Field Sciences din Japonia) au aratat ca antrenamentul fizic in aer liber imbunatateste sanatatea mentala, stima de sine si inlatura chiar depresia. In plus, ceea ce poate parea si mai surprinzator, este faptul ca antrenamentul prin expunerea la natura, la copaci si flori, ne imbunatateste sistemul imunitar.” mentioneaza Andreea Dinu, Antrenor Personal in Bucuresti.

Daca preferi plimbarile si mersul pe jos, esti norocos. Natura te revitalizeaza, te energizeaza si iti confera o stare placuta de relaxare, scade nivelul de frustrare, ingrijorare, confuzie, depresie, tensiune si oboseala. In ce priveste alergatul in aer liber sau in sala de fitness, diferentele la nivel emotional nu sunt semnificative, iar unul dintre motive este faptul ca activitatile mai intense determina eliberarea de endorfine. Acestea duc la euforie si bucurie indiferent de locul in care activitatea este practicata.

Daca vrei sa inlocuiesti aparatele din sala de fitness cu activitatea sportiva in aer liber, Andreea Dinu iti recomanda cinci exercitii care te ajuta sa iti redobandesti starea de bine, sa iti mentii tonusul si sa scapi de kilogramele in plus:

1. Salturi laterale – Acest exercitiu te ajuta sa lucrezi atat picioarele, dar si abdomenul. Stai pe o suprafata plana, in pozitie verticala, cu picioarele usor apropiate. Indoaie usor genunchii, ia-ti avant cu ajutorul balansului mainilor si sari in lateral dreapta cat de departe poti. Apoi sari catre stanga. Repeta miscarea de 10 ori pe fiecare parte.

2. Burpee – este un exercitiu extrem de solicitant si cu rezultate extraordinare pentru intreg corpul. Porneste din pozitie verticala, aseaza-te usor in genoflexiune, du mainile pe sol si treci in pozitie de flotare. Acum poti executa flotarea sau poti reveni cu picioarele langa mainile asezate pe sol. In incheiere efectueaza o saritura exploziva din genoflexiune. Repeta exercitiul de cel putin 10 ori.

3. Mountain Climbers – acest exercitiu antreneaza picioarele si te ajuta sa iti modelezi abdomenul. Stai in pozitie de flotare si adu pe rand picioarele la piept, prin miscari rapide. Asigura-te ca ai coatele blocate si abdomenul incordat pentru a evita accidentarile.

4. Plank Jack – este un exercitiu care te ajuta sa-ti intaresti abdomenul si sa-ti imbunatatesti echilibrul. Aseaza-te in pozitie de plank, cu coatele si partea inferioara a bratelor pe sol, abdomenul incordat si picioarele apropiate. Pastreaza abdomenul incordat, departeaza un picior lateral si revino la pozitia anterioara. Repeta miscarea si cu celalalt picior. Executa exercitiul de 10 ori pentru fiecare picior si apoi relaxeaza-te 10 secunde.

5. Jumping Jacks – acest exercitiu poate parea usor, dar lucreaza intreg corpul. Stai in pozitie verticala cu picioarele apropiate si mainile pe langa trup. Sari departand picioarele si ducand, in acelasi timp, mainile in sus, deasupra capului. Revino la pozitia initiala tot prin saritura si repeta miscarile timp de 30 de secunde cat de repede poti. Cu cat miscarea este mai energica, cu atat lucrezi mai intens organismul.

Daca iti doresti sa te antrenezi cu Andreea Dinu, o poti contacta : 0784.740.760 sau pe www.andreeafitness.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare