Familie & Relatii

#indragostire #relatii #iubire #dragoste

Expertul Acasa.ro, Amalia-Gabriela Marinescu: Iubirea, bat-o vina, e grea! Dar si frumoasa!

Iubirea a ocupat un loc de cinste inca din cele mai vechi timpuri, in numele ei purtandu-se razboaie, inchinandu-se ode si cate si mai cate… Dar oare toate romanele, cruciadele si cantarile reprezinta ele iubirea in adevarata esenta?!

"Dragostea si moartea, singurele doua elemente prin care omul atinge infinitul"

Alexandre Dumas

O putem defini raportandu-ne la povestea Elenei din Troia, a lui Tristan si Izolda ori a lui Romeo si Julieta ori a stereotipurilor pe care filmele americane le pun la dispozitie?!

De cele mai multe ori, cartile si filmele ne prezinta povestea pana la un anumit punct, o imagine roz, cu rochii de mireasa, porumbei albi si saruturi patimase. Si cine nu si-ar dori o astfel de poveste, nu-i asa?

Dincolo de norisorii roz nu se mai prezinta viata de dupa… cand ea nu mai face fata treburilor casnice, el este satul de cicaleli, cand saruturile patimase se sting si grijile de zi cu zi ucid pasiunea.

Desigur, realitatea de mai sus stirbeste din farmecul iubirii, iar multi dintre noi poate nici nu vrem sa stim cum se continua istoria.

Asadar, ce este iubirea, daca cele de mai sus nu o pot defini?

Este un sentiment complex, este ceva mai mult de primii fluturasi ori sarutarile patimase, implica rabdare si implicare si de cele mai multe ori si compromisuri.

In iubire legile se schimba, timpul capata alte dimensiuni si pana si matematica are noi sensuri. In dragoste, 1+1 dau 3, pentru ca insasi relatia de iubire formeaza o entitate separata. Cei doi parteneri, fara forta ce ii leaga, nu ar exista.

Conform studiilor, indragosteala, acel sentiment placut, arzator si inaltator, dureaza cel mult trei ani. Abia atunci, cand focul indragostelii dispare, apare dragostea matura (sau sa ii spunem adevarata). Desigur, acesti trei ani nu sunt batuti in cuie. Uneori putem sa ne dam seama din primele zile ca tot ce am avut a fost pura pasiune.

Iar cand pasiunea este tot ceea ce leaga doi oameni, relatia aceea tinde sa se sfarseasca asemeni unui foc de paie. Pentru ca o relatie sa functioneze (optim, desigur) este nevoie de iubire, dar si ceva in plus: rabdare, incredere, motivatie. Elemente ce merg mana in mana.

Reciprocitatea, acesta este elementul-cheie intr-o relatie! Ceea ce dai aia primesti. Oferi intelegere, alinare, mangaiere, primesti inzecit. In caz contrar, daca oferi neincredere, neliniste, cearta, primesti furtuna.

Iubirea, bat-o vina, e grea! Dar e si frumoasa, daca reusim sa o intelegem, sa o acceptam si sa o facem parte din noi.

Daca si voi vreti sa intelegeti mai bine iubirea, urmariti in continuare articolele pe aceasta tema.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea