Sfaturi practice

#practic si spatios #recomandari de design interior #amenajare living

4 recomandari de design interior pentru amenajarea unui living practic si spatios

Schimbarea vine in multe forme, iar atunci cand este atribuita procesului de amenajare interioara, poate face diferenta dintre un spatiu placut, confortabil si o camera anosta. Desigur, tusa personala joaca un rol important in acest joc al imbinarii dintre creativitate si necesitate. Asadar, fiecare piesa decorativa si obiect de mobilier ar trebui sa reflecte o latura a personalitatii tale.

Dintre toate camerele din cadrul unei locuinte, sufrageria este locul perfect unde te poti relaxa pe o canapea confortabila, ai ocazia sa petreci momente placute in compania prietenilor sau poti urmari, in liniste, episoadele serialului preferat. Daca ai nevoie de o noua sursa de inspiratie in ceea ce priveste amenajarea unui living bine organizat, integreaza urmatoarele recomandari in planul tau.

Alege piese de mobilier multifunctionale

Mobilierul multifunctional este un element util, mai ales in cazul apartamentelor de mici dimensiuni, deoarece vine la pachet cu multe avantaje, cum ar fi spatiul suplimentar pentru depozitare. Din punct de vedere estetic, o mobila living functionala va completa designul camerei, fara sa dea senzatia unui mediu aglomerat cu obiecte inutile.

In mod obisnuit, pe masuta de cafea se gasesc lucrurile pe care le folosesti cel mai des, precum telefonul mobil sau telecomanda de la televizor. Ei bine, profita de caracteristicile acestei piese si mentine aranjate revistele, cartile preferate, lumanarile parfumate si florile.

In imediata sa apropiere, canapeaua cu o lada pentru depozitare integrata te scapa din multe situatii neplacute. Potrivita atat pentru o garsoniera, cat si pentru un apartament spatios, o canapea ofera un loc adecvat pentru odihna, conversatii si pastrarea ordonata a pernelor, asternuturilor si a paturilor.

Vopseste peretii intr-o culoare neutra

In ceea ce priveste paleta cromatica a peretilor, nuantele de alb sau crem iti dau ocazia sa modifici foarte repede designul camerei. Mai mult, peretii albi dau senzatia unei camere spatioase si ingrijite.

Spre exemplu, daca iti doresti o pata de culoare mai extravaganta, precum un galben mustar ori un verde smarald, dar nu esti convins ca se va potrivi cu restul obiectelor de mobilier, opteaza pentru o cale sigura. Joaca-te cu piesele decorative, care sunt usor de inlocuit.

Cateva pernute decorative asezate pe suprafata canapelei, draperii viu colorate, plante pozitionate in punctele cheie ale sufrageriei, poate chiar un perete decorat cu tablouri, toate acestea sunt optiuni mereu la indemana.

Incearca o abordare minimalista

De cele mai multe ori, stilul minimalist este o alegere excelenta pentru amenajarea unui living, datorita simplitatii care iese in evidenta prin linii drepte si forme geometrice. Un design atemporal potrivit oricarei case, minimalismul incurajeaza amenajarea camerelor doar cu mobilier functional, utilizat in mod constant.

Unul dintre avantajele notabile este excluderea aglomeratiei si a dezordinii din camera de zi. Atunci cand pastrezi doar obiectele necesare, lucrurile devin extrem de simple, atat din punctul de vedere al organizarii, cat si al curateniei.

Incepe schita planului decorativ prin crearea unei liste de obiecte esentiale pentru nevoile tale si a celor din jur. Pe langa o canapea modulara, mai ai nevoie de fotolii suplimentare pentru restul invitatilor, sau poti renunta la ele?

Daca ai colectionat de-a lungul timpului multe obiecte decorative ori carti si vrei sa le pastrezi in continuare langa tine, exista o solutie de compromis. Monteaza o biblioteca pe suprafata unui perete de accent, cateva polite in forme geometrice si foloseste la maximum fiecare centimetru.

Accesorizeaza cu oglinzi

Unul dintre cele mai simple trucuri folosite de specialistii in design interior consta in aplicarea oglinzilor pe unul dintre peretii din sufragerie, cu scopul de a crea impresia unui spatiu extins si luminos. Din acest punct, poti jongla cu orice model sau dimensiune iti doresti.

Pozitioneaza o oglinda dreptunghiulara pe toata suprafata peretelui de langa geam, pentru a capta lumina si a oferi profunzime incaperii sau alege oglinzi rotunde cu dimensiuni distincte.

Cheia spre gasirea unui stil potrivit si amenajarea perfecta a sufrageriei se afla doar in mainile tale. Incearca sa gasesti un design potrivit stilului tau de viata, sa alegi obiecte de mobilier functionale si sa accesorizezi fiecare colt de living cu grija, pentru a mentine un echilibru cromatic.

FOTO: https://shutterstock.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele