Cumpararea unei locuinte

# alegere garsoniera potrivita # alegere garsoniera #garsoniera

Cum alegi garsoniera potrivita pentru tine? Ghidul cumparatorului

Cauti o garsoniera pe care sa o cumperi si care sa-ti satisfaca nevoile locative actuale? Cu siguranta iti doresti o proprietate in care nu doar sa locuiesti, ci sa te si relaxezi sa te simti „acasa”.

Si pentru ca alegerea pe care o vei face sa corespunda nevoilor si dorintelor tale, este important sa iti creezi o lista cu cele mai importante aspecte pe care sa le iei in considerare, despre care vom discuta in urmatoarele randuri. Asa ca, ia-ti un bloc notes sau noteaza in telefon aceste aspecte pentru a le bifa pe toate inainte de a face achizitia.

La ce este necesar sa te gandesti inainte de a cumpara o garsoniera?

Tine minte ca locuinta pe care o alegi este acel loc care te reprezinta si care vorbeste despre personalitatea ta. Este acel loc in care te odihnesti, te relaxezi, te regasesti.

Iata principalele elemente de luat in calcul inainte de a semna contractul de achizitie a unei garsoniere:

Localizare, Localizare, Localizare: iti place cartierul, zona?

Pentru majoritatea persoanelor, poate si pentru tine, locatia este unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare atunci cand cumperi o garsoniera. De exemplu, daca vrei sa te muti in Sibiu sau sa schimbi cartierul, pe taboo.ro gasesti garsoniere de vanzare Sibiu in diferite cartiere, in zone centrale sau la periferie. Acceseaza pagina web si cauta in functie de mai multe criterii garsoniera potrivita nevoilor tale.

Analizeaza zona in care este situata garsoniera, distanta fata de mijloacele de transport in comun, accesul la magazine, parcuri si alte puncte de interes public pe care le ai in vedere. O localizare convenabila iti va face viata mai usoara si va influenta potentialul de revanzare sau inchiriere in viitor.

Cum arata garsoniera din toate punctele de vedere

O inspectie atenta a garsonierei este esentiala. Si in cazul in care proprietatea necesita investitii, toate aceste aspecte trebuie luate in calcul in momentul ofertei finale. Fii atent la eventualele ‘simptome’’ de deteriorare/renovare. In plus, asigura-te ca lumina naturala si aerul proaspat pot patrunde in mod corespunzator in spatiul locuibil.

Exista suficient spatiu?

Dimensiunea garsonierei este un alt factor crucial. Asigura-te ca spatiul oferit se potriveste nevoilor tale. Alege o garsoniera care sa optimizeze utilizarea spatiului disponibil si sa ofere suficienta intimitate. Pentru ca asa cum spuneam si mai sus, acasa la tine te vei relaxa singur sau cu familia si prietenii, vei lucra poate etc.

Este sau nu mobilata si utilata? Ai nevoie sa fie sau te poti ocupa singur de asta?

Verifica aceste aspecte si ia-le in calcul daca acestea cu adevarat importante pentru tine.

Gandeste-te la toate costurile si taxele aferente

Pe langa pretul de achizitie al garsonierei, ia in calcul si costurile asociate tranzactiei, cum ar fi costurile asociate cum ar fi onorariul notarial si taxele de intabulare, comisionul de intermediere si eventualele lucrari de igienizare/amenajare.

Ia in calcul perspectiva de revanzare sau inchiriere

Gandeste-te la perspectivele viitoare ale acestei investitii. Daca intentionezi sa o revinzi sau sa o inchiriezi, analizeaza cererea pentru astfel de proprietati in zona respectiva.

Negociaza cu atentie

Nu ezita sa negociezi pretul. Incearca sa te documentezi cu privire la preturile pietei din zona de interes. Daca exista o negociere directa cu proprietarul, atunci trebuie sa ai nervii tari pentru ca, probabil de cele mai multe ori nu suntem pregatiti sa negociem, neavand experienta in astfel de situatii.

In schimb, toate lucrurile se schimba in momentul in care colaborezi cu un agent imobiliar, asta deoarece el este pregatit sa negocieze pentru tine si in interesul tau, astfel ca de multe ori costurile colaborarii cu un agent imobiliar devin de fapt beneficii reflectate in mod direct asupra pretului de tranzactionare

Consulta un specialist imobiliar

Apeleaza la agentie imobiliara de incredere care are expertiza in piata locala, asa cum este TABOO Imobiliare din Sibiu. Te va ghida prin tot procesul de cumparare si te va ajuta sa faci alegerea potrivita.

In concluzie, achizitionarea unei garsoniere necesita o cercetare amanuntita si o abordare atenta. Fii rabdator si nu te grabi in luarea unei decizii. O garsoniera bine aleasa poate fi o investitie valoroasa si o sursa de bucurie pentru multi ani de acum incolo. Cu toate acestea, aminteste-ti intotdeauna sa consulti un specialist in domeniu si sa iti incredintezi decizia pe baza unor informatii corecte si verificate.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului