Cum sa...

#bucatarie #cum sa #organizare #casa #frigider

Cum sa iti organizezi frigiderul! Tu stii unde trebuie sa stea fiecare aliment?

Dezordinea din frigider iti poate da mari batai de cap uneori! Alimentele se pot altera sau pot expira fara ca noi sa ne dam seama. Iata cum iti poti organiza alimentele si ce loc ar trebui sa ocupe pe rafturile frigiderului!

Oaule se pastreaza cel mai bine intr-un loc cu temperatura constanta. Indicat este sa le pui pe raftul din mijloc in cutiile lor originale (nu le transfera in recipientul pentru oua al frigiderului).

 

 

Laptele, de obicei, este asezat pe usa frigiderului, daca si tu il tii acolo afla ca nu este bine! Trebuie tinut in spatele frigiderului, acolo unde temperatura este scazuta. Daca il tii pe usa, exista riscul ca acesta sa se altereze din cauza schimbarii de temperatura pe care o suporta de fiecare data cand deschizi frigiderul.

Iaurtul, smantana si branza de vaci ar trebui tinute pe raftul inferior al frigiderului deoarece aceste alimente au un termen de valabilitate restrans. Cea mai calda parte a frigiderului este compartimentul pentru produse lactate de pe usa. Acolo ar trebui depozitate branzeturile moi, untul, branza de capra, etc.

Carnea cruda, asemeni celei pentru gratar, ar trebui tinuta pe ultimul raft al frigiderului. In acest fel, daca se scurge sucul nu vor contamina intregul frigider.

Legumele raman proaspete mai mult timp daca le pastrezi intr-un loc cu umiditate ridicata. Pune-le intr-o punga strans legata sau lasa-le in ambalujul original si aseaza-le in frigider. Fructele trebuie pastrate in aceeasi maniera doar ca punga nu trebuie sa fie legata strans. Amana spalatul legumelor si al fructelor pana in momentul in care le vei folosi. Daca le bagi spalate in frigider risti sa mucegaiasca.

Tu cum iti organizezi frigiderul?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului